Bij Troldtekt leggen we constant de focus op  actuele trends binnen de onderwerpen akoestiek, binnenklimaat, architectuur en duurzaam bouwen.

Deze pagina bevat een overzicht van de verschillende thema's die we hebben gepubliceerd. Hier kunt u over van alles leren, van het akoestiek in restaurants, to duurzam bouwen, door middel van inspirerende artikels, foto's en interviews met architecten en vooraanstaande onderzoekers.

Troldtekt Newsletter

Thema: Duurzame bouwcertificerin-gen

Gebouwen waarvan is gedocumenteerd dat ze duurzaam zijn, bieden voordelen voor het milieu, gebruikers en ontwikkelaars. In een online thema richt Troldtekt zich op de voordelen van certificeringen voor duurzaam bouwen.

Het thema omvat interviews met experts van Henning Larsen Architects en Ramboll, inspiratie van duurzame gebouwen in Noord-Europa en nieuws over de bijdrage van Troldtekt aan de toonaangevende certificeringen.

>> Lees meer

Troldtekt online thema over certificeringen voor duurzaam bouwen

Thema: Meeer hout in de bouw

Hout is een gezond, elegant en flexibel natuurlijk materiaal dat een positieve bijdrage levert aan de ecologische voetafdruk. Wanneer het hout FSC®-gecertificeerd is, kunnen ontwikkelaars en consultants aantonen dat het afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

In een nieuw online thema bekijkt Troldtekt de voordelen van bouwen met hout.

>> Lees hier meer

Troldtekt online thema: Meer hout in de bouw

Thema: Bouw betere kinderopvang-instellingen

Het aantal kinderen neemt toe in verschillende Noord-Europese landen, dus ook de behoefte aan nieuwe kinderzorginstellingen. Het is belangrijk om het perspectief van de kinderen mee te nemen in het ontwerp van de nieuwe instellingen. Ook moet de architectuur de ontwikkeling van lichaam en geest ondersteunen. Dit zeggen twee ervaren architecten, professor Jens Ludloff en Nathalie Dziobek-Bepler, in een nieuw thema van Troldtekt A / S.

>> Lees hier meer

Bouw betere kinderopvanginstellingen | Troldtekt tema

Thema: Superieure akoestiek met elegant ontwerp

Het nieuwe assortiment van designoplossingen biedt architecten een geweldige mogelijkheid om de uitstekende akoestiek van Troldtekt houtwolcementpanelen te combineren met een unieke uitstraling.

In een nieuw online thema geeft Troldtekt A / S de architect achter de nieuwe designoplossingen de gelegenheid om erover te praten - en te laten zien hoe ze worden gebruikt in prachtige gebouwen.

>> Ga naar het thema

Thema: Zwemmen in goede architectuur

Hoe ontwerp je een zwemcentrum dat voldoet aan de behoeften van topzwemmers, speelse kinderen en wellnessbezoekers?

In een nieuw thema kijkt Troldtekt A / S naar mogelijke oplossingen. Het thema omvat interviews met een expert en architecten - evenals reportages van succesvolle zwemcentra en buitenzwembaden.

Ga naar het thema >

Troldtekt akoestische panelen in zwemfaciliteiten

Thema: Kom naar Kopenhagen

Welke stad zou je in 2019 moeten bezoeken? Volgens Lonely Planet - 's werelds toonaangevende reisgids - moet Kopenhagen bovenaan je lijstje staan.

De titel van topstad in 'Best in Travel 2019' is opnieuw een triomf voor de Deense hoofdstad, die in de afgelopen jaren herhaaldelijk is gepromoot door experts op het gebied van architectuur, gastronomie en duurzaamheid. 'Kom naar Kopenhagen' met dit online Troldtekt thema.

Ga naar het thema >

Troldtekt thema over architectuur, gastronomie en goede akoestiek in Kopenhagen

Thema: Zwart is het nieuwe zwart

Architectuur met zwarte materialen kan een speciale intieme sfeer creëren.
In dit online thema kunt u lezen hoe zwarte plafonds en massieve materialen steeds populairder worden in het interieurontwerp.

Ga naar het thema >Helende architectuur

En kan de juiste indeling van een psychiatrisch ziekenhuis het gebruik van fysieke fixatie minimaliseren? In dit thema bieden experts hun kijk en antwoorden op deze vragen.

Troldtekt, Healing architecture

Thema: Architectuur in de Hoofdstad van Cultuur

Europa heeft Aarhus in het zicht als Europese Hoofdstad van Cultuur in 2017. De creatieve beroepen van de stad genieten van de spotlight, inclusief een breed scala aan architectenbureaus, groot en klein.

In dit thema leggen we de focus op de architectuur in Aarhus en introduceren we de biënnale Rising Architecture week, alsook de transformatie van de noordelijke havenregio’s in Aarhus tot aantrekkelijk stedelijk district etc.

Troldtekt, Rising Architecture Week

Thema: Transformatie

Ongeveer 40% van Europa’s materiaal- en energieconsumptie gaat naar de bouw. Gezonde, duurzame materialen gebruiken en gebouwen ombouwen voor nieuwe doeleinden biedt ons de mogelijkheid tot beter gebruik van bronnen.

In dit nieuwe thema kunt u lezen over het hergebruik van materialen op het hoogst mogelijke waarde niveau, leren over de twee essentiële concepten in duurzaam bouwen: levensduurkosten en levensduurbeoordeling, en inspiratie vinden in voorbeelden van succesvolle transformatieprojecten.

troldtekt, Innovation Factory

Thema: Innovatie

Innovatie maakt deel uit van het werk van architecten. Dat zijn de woorden van Lone Wiggers, architect en partner bij architectuurfirma C.F. Møller. Lees het complete interview in dit nieuwe thema, waarin ook de CEO van de German Design Council, Andrej Kupetz, zijn zicht geeft op nieuwe design trends.

Troldtekt’s eigen wedstrijd, de Troldtekt Award 2016, heeft veel innovatieve inzendingen van architectuur- en designstudenten van over de hele wereld ontvangen. Bekijk het winnende project en lees meer over de wedstrijd.

Thema: Kantoren

Skye vergaderingen en kennis delen via de mobiele telefoon. Digitale manieren van samenwerken stellen nieuwe eisen aan het design, de akoestiek en het binnenklimaat van het eigenlijke kantoor.

Lees een interview met Philip Tidd, een expert op het gebied van kantoordesign bij Gensler, een wereldwijd consulting bedrijf. Hij benadrukt dat het kantoor van de toekomst verschillende plekken moet hebben waar werknemers zich kunnen concentreren, samen kunnen werken en leren.

Troldtekt, Soenderborg Office

Thema: Restaurants

Wist u dat geluid en muziek van invloed zijn op onze smaak? En dat een slechte akoestiek tot een verlies van sterren kan leiden bij de beoordeling van restaurants?

Troldtekt - NOMA Australia

Thema: Ontwerp

Natuurlijke basismaterialen zoals steen en hout worden steeds wijder verbreid gebruikt in de mondiale architectuur. Bij correct gebruik, kunnen dergelijke materialen het ontwerp van een gebouw verbeteren, terwijl ook de ervaring voor de gebruikers verbeterd. Chileense architect en hoofdredacteur van archdaily, David Basulto, praat hierover op deze themapagina.

WOOD WOOL AWARD winner Krik nature and cultural centre

Thema: Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen kan worden gemeten met behulp van een aantal verklaringen die in de afgelopen jaren zijn geïntroduceerd.

Op deze thema pagina, beschrijft Associate Professor Tine Steen Larsen - doctoraat aan de Universiteit van Aalborg in Denemarken - de vijf belangrijkste certificeringen. Daarnaast kunt u lezen over Google's nieuwe database Portico, die het gemakkelijk maakt om slimme en gezonde materialen voor Google's gebouwen te kiezen.

troldtekt themes Sustainable Construction