Troldtekt akoestische panelen in een kantooromgeving ontworpen voor welzijn

Consultants en ontwikkelaars kiezen er vaak voor om de vereisten van een duurzaam certificeringsschema te volgen bij het bouwen. Dit maakt het gebouw gezonder voor het milieu en zijn gebruikers - en financieel aantrekkelijker voor de eigenaar. Ontdek hoe Henning Larsen Architects in de praktijk werkt met toonaangevende bouwcertificeringen.

Troldtekt is een Cradle to Cradle-gecertificeerd natuurlijk materiaal en draagt bij aan certificeringen zoals LEED, BREEAM, WELL en DGNB. Ramboll heeft documentatiepakketten geproduceerd die als een nuttig hulpmiddel dienen wanneer consultants de bijdrage van Troldtekt aan elk van de schema's moeten beoordelen.

Ga op een inspirerende tour door een aantal gecertificeerde gebouwen waar Troldtekt zorgt voor een goede akoestiek en een gezond binnenklimaat. Ze omvatten de twee kantoorgebouwen Alnatura Arbeitswelt (DGNB) en Eminent (WELL). Bekijk ook het nieuwe 'levende laboratorium' voor Cradle to Cradle-gecertificeerde bouwmaterialen - het C2C LAB in Berlijn.

Certificeringen leggen de lat hoger voor duurzaam bouwen

Henning Larsen Architects werkt systematisch met certificeringseisen bij het ontwerpen van gebouwen die een duurzaam keurmerk nodig hebben.

Lees het interview met architect Martha Lewis, Hoofd Materialen bij het bedrijf. Ze legt de vereisten uit bij het werken met certificeringen en wat het bedrijf hiermee wint.

>> Lees het interview met Martha Lewis

Certificeringen leggen de lat hoger voor duurzaam bouwen

Hoe Troldtekt bijdraagt aan de certificering van duurzame gebouwen

Een gebouw dat is gedocumenteerd als duurzaam, biedt een breed scala aan voordelen voor het milieu en het binnenklimaat, alsook op het gebied van bruikbaarheid, welzijn van de gebruiker en de operationele economie. Bekijk hoe Troldtekt positief bijdraagt aan vier toonaangevende duurzaamheidscertificeringen: LEED, BREEAM, WELL en DGNB.

>> Lees meer over Troldtekt’s bijdrage

Hoe Troldtekt akoestische panelen bijdragen aan de certificering van duurzame gebouwen

Alnatura stelt nieuwe norm met DGNB platina

Alnatura, een Duitse distributeur van biologische voedingsproducten, heeft met haar nieuwe hoofdkantoor in Darmstadt nieuwe normen gesteld voor duurzame bouw en het gebruik van natuurlijke materialen. Het gebouw is op het hoogste niveau DGNB-gecertificeerd - platina.

In september stond Alnatura Arbeitswelt centraal in de Duitse opening van de World Green Building Week.

>> Lees meer over Alnatura Arbeitswelt

Het online thema van Troldtekt richt zich op de voordelen van certificeringen voor duurzaam bouwen

Een kantooromgeving ontworpen voor welzijn

Werknemers die gedijen presteren beter. Dat is de filosofie van Eminent en de reden dat de kantoren zijn ontworpen om het welzijn van gebruikers te bevorderen, waardoor dit het eerste WELL-gecertificeerde kantoorgebouw in de Noordse regio is. Eminent is ook goud-gecertificeerd door de Sweden Green Building Council. Het project is ontworpen door Kanozi Architects.

>> Lees een interview met Åsa Jentsch van Kanozi

Troldtekt akoestische panelen in een kantooromgeving ontworpen voor welzijn

Duurzaam laboratorium opent in Berlijn

Troldtekt akoestische oplossingen zijn toegepast in 's werelds eerste C2C LAB, dat net is geopend in Berlijn. Het gerenoveerde gebouw is een educatief centrum, een NGO-kantoor en een ‘living lab’ voor Cradle to Cradle gecertificeerde bouwmaterialen.

>> Neem een kijkje in het nieuwe C2C LAB

Duurzaam laboratorium met akoestische Troldtekt panelen wordt geopend in Berlijn

Skolen på Duevej

(Denemarken)

Troldtekt online tema sætter fokus på fordelene ved bæredygtige bygningscertificeringer

De nieuwe uitbreiding op Skolen på Duevej (de school op Duevej) in Kopenhagen is ontworpen door AART Architects en Nordic, is DGNB-gecertificeerd in de categorie Goud, terwijl de bovenbouw diamant-gecertificeerd is vanwege de hoge architecturale kwaliteit. Troldtekt heeft bijgedragen aan de superieure akoestiek  en aan punten in de certificering.

Bekijk foto’s en lees meer

Psychiatrisch ziekenhuis, GAPS

(Denemarken)

Troldtekt online tema sætter fokus på fordelene ved bæredygtige bygningscertificeringer

Architectonische eenvoud kenmerkt het ziekenhuis, dat DGNB-gecertificeerd is in de categorie Goud. Een rustige ruimtelijke indeling wordt gecombineerd met aantrekkelijke ruimtes en een innovatieve combinatie van daglicht en kunstlicht. Troldtekt zorgt voor een comfortabele akoestiek en een gezond binnenklimaat.

Bekijk foto’s en lees meer

Vestas Technology R&D Centre

(Denemarken)

Een architectonisch symbool van de groene agenda. Hier ontwikkelen ingenieurs en energie-experts de windturbines van de toekomst onder lichte Troldtekt plafonds. Het centrum is LEED-gecertificeerd in de platinacategorie.

Bekijk foto’s en lees meer

Themaoverzicht

Met onze Troldtekt thema’s vestigen we aandacht op actuele trends op het gebied van akoestiek, binnenklimaat, architectuur en duurzaam bouwen.

Troldtekt Newsletter