Poppodium Doornroosje / Nijmegen, Nederland

De fameuze popzaal Doornroosje in Nijmegen heeft een nieuw onderkomen, met een aantal technisch bijzondere oplossingen. Architectenbureau AGS uit Heerlen heeft een multifunctioneel complex ontworpen voor onder meer het poppodium, dat deze maand in gebruik is genomen.

Het nieuwe gebouw voor Doornroosje ligt ingeklemd tussen het busplein en de perrons van Centraal Station Nijmegen, het pand van Politie Gelderland Zuid en een drukke verkeersader van met name fietsers.

Het complex is gerealiseerd op de voormalige locatie van het stationspostkantoor. De bouw is uitgevoerd door de combinatie Klokbouw (Nijmegen), Ed Züblin (Duisburg) en AGS uit Heerlen.

Naast het nieuwe onderkomen voor het poppodium, met een grote en een kleine zaal en bijbehorende voorzieningen, omvat het complex 350 studentenwoningen en een fietstransferium met vierduizend plaatsen.

Doornroosje is begin deze maand geopend.

Feiten

Project:
Nieuw muziekcentrum, Doornroosje, Nijmegen, Nederland
Architecten:
AGS architecten
Troldtekt Producten
Plafond type:
Troldtekt akoestische platten
Kleur:
Zwart 207, Naturel crème en Wit 101
Structuur:
Fijn (1,5 mm houtwol)
Randafwerkingen:
5 mm facet, K5
Tekst & Foto’s
Tekst:
Christopher Sykes, Pressential LLP
Foto’s:
Maria Bax