Natuurlijk theater in London

Het bekroonde 'Open Air Theatre', gelegen op het terrein van het Londense Regent's Park, is één van de verborgen theaterjuwelen van de stad en een vaste favoriet voor zowel theaterbezoekers als toeristen.

Volledig omsloten door het park, is het een zeer ongebruikelijke plaats omdat zowel het podium als het auditorium volledig onoverdekt en open zijn. Het enige beschutte gebied is de ruimte onder het auditorium, die één van de langste bars van alle theaters in Londen herbergt – die zich uitstrekt over de gehele lengte van de zitplaatsen.

Elke zomer gedurende 15 weken komt het openluchttheater tot leven en wordt er elke avond voor meer dan 1200 mensen gespeeld in een opmerkelijke bosrijke omgeving. Het theater herbergt een uitgebreide backstage ruimte compleet met greenroom voor het bedrijf en technisch team, een volledige garderobe-, make-up en pruikenafdeling, een werkplaats voor het onderhoud van toneelsets en talrijke kantoren voor stadiumbeheer, geluid en andere productiefaciliteiten.

In mei 2018 heeft de bouw van een nieuw repetitiegebouw het mogelijk gemaakt om alle productiefaciliteiten samen te brengen, voor de eerste keer sinds de oprichting in 1932. Met de repetitiestudio met dubbele hoogte in het midden biedt het gebouw een nieuwe commerciële keuken, kantoren, groene ruimte en kleinere repetitieruimtes voor stemwerk.

De details van de structuur zijn ontworpen om de magie van de omgeving, waarin bomen, planten en lucht de bezoeker omringen, te versterken. De muren zijn bekleedt met donker gekleurde lariks die het onderscheid tussen gebouw en landschap helpt vervagen en tegelijkertijd een natuurlijke uitbreiding van de bestaande gebouwen aan de rand van de site creëert.

Het nieuwe gebouw is geconstrueerd uit een geprefabriceerd kruis-gelamineerd houten paneelsysteem. Deze lichtgewicht structuur werd in slechts enkele dagen (toen het theater gesloten was) in de winter gebouwd en vereiste een relatief kleine fundering die de impact op de boomwortels minimaliseerde.

Eén van de meest dramatische kamers is de repetitie- en dansstudio. Deze profiteert zowel van kunstmatig als van natuurlijk daglicht en wordt gedomineerd door de volledig in hoogte en lengte gespiegelde muur, die door dansers en acteurs wordt gebruikt om hun bewegingen te oefenen en te weerspiegelen. Hier was het erg belangrijk om het geluid tot een minimum te beperken en te dempen om de natuurlijke omgeving te behouden en de repetities en activiteiten buiten niet te onderbreken. Dit is bereikt door de wanden grotendeels te bedekken met Troldtekt akoestische panelen.

Feiten

Project:
Regent's Park Open Air Theatre, Londen
Architecten:
Reed Watts Architects
Troldtekt Producten
Plafond- en wandpanelen:
Troldtekt akoestische panelen
Kleur:
Naturel crème en naturel grijs
Structuur:
Fijn (1,5 mm houtwol)
Randafwerking:
Rechte kanten, K0
Tekst & Foto
Tekst:
Christopher Sykes, Pressential LLP
Foto:
David Jensen