Fijne rum ontmoet de Hanze keuken

Het wereldberoemde stadsdeel St. Pauli in Hamburg, met zijn legendarische amusements- en rosse buurt langs de Reeperbahn, heeft er een culinaire attractie bij. In het restaurant AHOI Sankt Pauli, direct gelegen aan de 'mile of sin', wordt het romantische nautische charme van de scheepvaart gecombineerd met hedendaags design voor een unieke gastronomische ervaring.

Bezoekers kunnen klassieke Hanzegerechten proberen zoals boerenkool, Labskaus (gerookte vleesstoofpot), Pannfisch (gebakken vis) of Rote Grütze (rode vruchtengelei) en genieten van het zelfgebakken brood. Het brood is gemaakt met gekookt moutkruit, een overblijfsel van goed, gezond bierbrouwerij koken. Wat betreft dranken hebben gasten keuze te over. AHOI Sankt Pauli serveert meer dan 50 soorten bier, zowel ambachtelijk als van de tap, van de Hamburg Ratsherrn-brouwerij.

En omdat elke echte matroos niet zonder een fles rum kan, heeft Ahoi Sankt Pauli ook een grote selectie speciale rum. Sommige van deze verfijnde dranken zijn over de zeven zeeën naar de haven van Hamburg verscheept en wachten nu op dorstige matrozen die hun anker op de Reeperbahn hebben uitgegooid.

Het ankersymbool komt terug in houten planken op de tafels en in de stevige houten theelichthouders. Dikke touwen en kettingen, waaraan de lampen aan het plafond hangen, evenals foto's met scènes uit de haven van Hamburg dragen bij aan de maritieme flair. Vier transparante koelkasten, ingekapseld in een wand gemaakt van houten kisten, zijn echte blikvangers.

Grijze Troldtekt plafondplaten passen perfect bij de houten vloer en de meubels van hout en roestvrij staal. De platen dienen niet alleen als een ontwerpelement, maar zorgen ook voor een optimaal binnenklimaat, een goede akoestiek en effectieve brandbeveiliging. Omdat de platen volledig zijn gemaakt van natuurlijke materialen, hout en cement, zijn ze ook bijzonder duurzaam.

Feiten

Project:
AHOI Restaurant Sankt Pauli, Hamburg, Duitsland
Klant:
Christopher Stapel, Hamburg
Troldtekt Producten
Plafondpanelen:
Troldtekt akoestische panelen
Kleur:
Grijs 202
Structuur:
Ultrafijn (1,0 mm houtwol)
Randafwerking:
5 mm schuine randen, K5
Bevestiging:
Met Troldtekt-schroeven
Tekst & Foto
Tekst:
Olaf Wiechers, Architect
Foto:
Olaf Wiechers, Architect