Het beste uit het Noorden en Oosten

Restaurant Nam in Aalborg heeft zichzelf al snel geprofileerd als een populair restaurant in de stad, dat ook goede afhaalmaaltijden biedt. De mede-eigenaar en chef van het restaurants hebben roots in Azië en Denemarken, wat terug te zien is in zowel het menu als de inrichting.

De sfeer is ontspannen en intiem in dit kleine restaurant, dat gelegen is in een van de drukste straten van de stad. Het contrast tussen het lawaai en de neon straatverlichting buiten valt op zodra je binnenkomt. De focus ligt hier op de gasten en het eten.

De gerechten zijn geïnspireerd door de Noorse keuken met lokale producten, maar worden ook sterk gekenmerkt door de Aziatische eetcultuur en technieken. Het concept is sociaal dineren, waarbij de gasten aan elke tafel verschillende kleine gerechten delen. De keuken staat in nauw contact met het restaurant, dus er is een constante stroom van kleine gerechten naar de eters.

Eten en interieur ontwerp gaan hand in hand

Het interieur ontwerp weerspiegelt Nam’s concept met een opwindende mix van Noors en Aziatisch interieur ontwerp. Hout is een terugkerend materiaal dat voornamelijk wordt gebruikt als ruimte afscheiding. Het creëert een warm interieur, wat verder ondersteund wordt door de lichtaccenten aan de tafels.

De keuze van metalen en kleuren is erg grafisch en simpel, en doet denken aan de Aziatische cultuur. De plafonds zijn zwarte Troldtekt akoestische panelen in ultrafijne structuur. Ze functioneren als een verenigend en regelmatig oppervlak dat mooi afsteekt bij de vele fijne details.

Voor het koppel Anne en Kim, die samen eigenaar zijn van Nam, was akoestiek erg belangrijk, waardoor Troldtekt een voor de hand liggende keuze was.  

Feiten

Project:
Restaurant Nam in Aalborg Denemarken
Troldtekt producten:
Plafondpanelen:
Troldtekt akoestische panelen
Kleur:
Zwart 207
Structuur:
Ultrafijn (1,0 mm houtwol)
Randafwerking:
5 mm schuine randen, K5, geïnstalleerd met Troldtekt schroeven
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, architect
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, architect