Hoge plafonds en opwindende contrasten

Neighborhood Organic Pizza & Cocktails heeft zijn tweede restaurant geopend, in Frederiksborggade in Kopenhagen. Een heerlijk sfeervolle eetgelegenheid met een biologisch menu.

De grote ramen kijken uit op de straat en trekken het straatleven van Frederiksborggade als het ware de hoge ruimtes van het restaurant in. Biologische pizza’s van topkwaliteit zijn hun handelsmerk, net als een sterk geloof in het belang van samen eten.

Banken langs de muren nodigen u uit om te genieten van uw maaltijd in het gezelschap van andere gasten. Ondanks de populariteit van het restaurant, zijn een aantal tafels altijd gereserveerd voor walk-ins. Achter de hoge ruimte met zijn decoratieve verzameling witte lampen bevindt zich een bar die een paar treden hoger staat. Hier is het decor ingetogen en krijgt het een heel andere sfeer. Het restaurant heeft ook zitplaatsen in een kleine kamer achter de bar en in de kelder.

Alle ruimtes met hun verschillende plafondhoogten en gradaties van daglicht zijn verbonden door natuurlijke materialen zoals hout en leer en door de rustieke muuroppervlakken. Elke ruimte heeft zijn eigen speciale sfeer, grotendeels bepaald door de grootte.

Troldtekt akoestische panelen zijn gebruikt op de plafonds in alle ruimtes en zorgen voor een akoestisch aangename sfeer voor eters. Een aantal varianten van Troldtekt akoestische panelen werden gebruikt in verschillende kleuren maar dragen bij aan het rustige gevoel dat de Neighborhood Pizza doordringt.

Feiten

Project:
Neighbourhood Organic Pizza & Cocktails in Kopenhagen, Denemarken
Architecten:
ATM Design (interieurdesign)
Klant:
Martin Beck Duedahl
Troldtekt Producten
Plafondpanelen:
Troldtekt akoestische panelen
Kleur:
Naturel crème & Zwart 207
Structuur:
Fijn (1,5 mm houtwol)
Randafwerking:
11 mm schuine randen, K11
Bevestiging:
Met Troldtekt structuurschroeven
Tekst & Foto
Text:
Helene Høyer Mikkelsen, architect
Foto:
Helene Høyer Mikkelsen, architect