COBE verhuist naar Pakhus 54

Nordhavn - de nieuwe wijk aan het water in Kopenhagen - wordt momenteel getransformeerd volgens een nieuw masterplan voor het gebied, ontwikkeld door COBE Architects in samenwerking met Sleth, Rambøll en Polyform. COBE heeft recent al haar werknemers verhuisd naar het voormalige pakhuis Pakhus 54 op een kade die ook populair is bij andere architectenbureaus en designbureaus.

De 130 medewerkers van COBE Architects zijn nu verhuisd naar het hooggelegen magazijn, dat ook een spectaculair uitzicht op de zee en de lucht biedt. Er zijn grote ramen geïnstalleerd om het gebouw open te stellen en passanten het gevoel te geven dat het magazijn nu een nieuwe rol heeft.

De ingang van COBE is een architectuurcafé dat wordt gerund door Depanneur, waar u kunt lunchen en koffiedrinken en meer te weten kunt komen over het werk van COBE. COBE beschouwt architectuur als een verlengstuk van onze huizen en vond het daarom logisch om een open overgang te creëren tussen het architecturale kantoor en de omliggende wijk die ze helpen ontwerpen.

Evenwichtig interieur

Alle COBE medewerkers werken in dezelfde ruimte met een hoog plafond en grote raampartijen in drie richtingen. De vergaderruimtes worden meestal in het midden van het gebouw geplaatst, wat het idee versterkt dat de kantoorinrichting is ingedeeld als een stad met huizen, straten, pleinen en steegjes.

Overal zijn materialen, schetsen en modellen te zien die getuigen van alle projecten waaraan het bedrijf momenteel werkt. Ondanks alle verschillende elementen voelt deze 'binnenstad' niet chaotisch aan, omdat de inrichting heel eenvoudig is en aansluit bij het industriële verleden van het gebouw.

Tussen de betonnen balken zijn witte Troldtekt akoestische panelen geplaatst om een goede akoestiek in de grote ruimte te garanderen. De plafondverlichting is op de balken gemonteerd, waardoor de balkstructuur verder wordt benadrukt als een ontwerpelement. Lange, witte gordijnen schermen af tegen de zon maar zorgen ook voor een zacht contrast met het beton, de zuilen en harde vloeren.

Feiten

Project:
COBE Architects, Kopenhagen, Denemarken
Architecten:
COBE Architects
Troldtekt Producten
Plafondpanelen:
Troldtekt Plus akoestische panelen
Kleur:
Wit 101
Structuur:
Normaal (3,0 mm houtwol)
Randafwerking:
Rechte kanten, K0
Tekst & Foto
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen
Foto:
Helene Høyer Mikkelsen