Kleine veranderingen maken een groot verschil

Bij de gemeentelijke afdeling voor kinderen en jongeren van de stad Aarhus zijn de vergaderruimten grondig gerenoveerd en als gevolg daarvan worden de kleinere ruimten nu veel meer gebruikt.

De medewerkers van deze gemeentelijke afdeling houden zich bezig met renovaties, uitbreidingen en nieuwbouw van kinderopvanginstellingen en scholen in en rond Aarhus. De projecten omvatten vaak akoestische verbeteringen en Troldtekt is daarom een bekend product op kantoor. De eigen vergaderzalen van de afdeling waren een uitstekende gelegenheid om een aantal van de vele nieuwe ontwerpoplossingen van Troldtekt uit te proberen, als een nieuw visueel en esthetisch aspect van het ontwerp van vergaderzalen, maar natuurlijk ook vanuit het oogpunt van de akoestiek. In een aantal van de vergaderzalen werd nieuwe verlichting geïnstalleerd en een deel van het meubilair werd vervangen.

Verlangen naar differentiatie

Troldtekt's adviseur Bente Rasmussen Therkildsen presenteerde het palet van ontwerpoplossingen van het bedrijf en de talloze mogelijkheden voor het combineren van het brede scala aan patronen en kleuren. Een vergaderzaal werd uitgerust met Troldtekt rhomb op een wand, terwijl een andere werd uitgerust met Troldtekt line. Veel van het meubilair werd ook vervangen, wat resulteerde in een hogere mate van differentiatie tussen de kamers. Nanna Calmar Andersen, teamleider op de afdeling, zegt dat het creëren van contrast tussen de vergaderruimtes bedoeld is om een groter gebruik van de ruimtes aan te moedigen en zo de samenwerking en een positieve werkomgeving op het kantoor te ondersteunen. Tot nu toe is de feedback positief, en de akoestiek in de onlangs gerenoveerde vergaderzalen is uitstekend. 

Feiten

Project:
Vergaderzalen bij het Departement Kinderen & Jongeren, Gemeente Aarhus
Klant:
Gemeente Aarhus
Architekten:
Nanna Calmar Andersen
Timmerwerk en schrijnwerk:
Hustømrerne A/S
Troldtekt producten
Wandbekleding:
Troldtekt Design – Rhomb en Line
Kleur:
Grijs 202 en grijs 208
Structuur:
Ultrafijn
Tekst & Foto
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, architect
Foto:
Helene Høyer Mikkelsen, architect