Modern kantoorproject in een industriële setting

De bedrijfsgroei bij Länsförsäkringar in Eskilstuna vormde de aanzet voor een prachtig renovatieproject in een oud industrieel gebouw.

Met een kantoorruimte van maar liefst 1.000 vierkante meter kunnen de medewerkers van verzekeringsmaatschappij Länsförsäkringar in Eskilstuna nu volop genieten van de ruimte. Het kantoor  van Libergsgatan bevindt zich in een oud industrieel gebouw. De klant, het grote vastgoedbeheerbedrijf Ladingen, heeft deskundige hulp gekregen bij het interieurontwerp van Carlstedt Arkitekter in Eskilstuna.

Carlstedt Arkitekter heeft een schat aan ervaring met renovatieprojecten. Details uit het vroegere leven van het gebouw zijn bewaard gebleven, zoals een originele dwarsbalk en een oude gerestaureerde kluis die bewaard is voor het nageslacht.

Focus op goede akoestiek

De talrijke vierkante meters die de nieuwe kantoren vormen, zijn ontworpen met oog voor detail, zodat zowel personeel als klanten de best mogelijke ervaring krijgen. Naast de grote gemeenschappelijke ruimtes zijn er verschillende vergaderruimtes en een unit voor het beheer van kleine claims.

Grote ramen en vloeren in harde materialen zorgden ervoor dat de architecten prioriteit moesten geven aan de akoestiek bij de transformatie van het pand. Dit is gedeeltelijk gedaan door dikke tapijten op vloeren te leggen en zware gordijnen op te hangen voor sommige van de grote ramen. Ook werden wit geverfde Troldtekt akoestische panelen in ultrafijne structuur op alle plafonds gemonteerd.

Feiten

Project:
Renovatie van het kantoor van Länförsäkringar’s in Eskilstuna, Zweden
Architecten:
Carlstedt Arkitekter in Eskilstuna
Klant:
Ladingen Fastigheter
Troldtekt producten
Plafondpanelen:
Troldtekt akoestische panelen
Kleur:
Wit 101
Structuur:
Ultrafijn (1,0 mm houtwol)
Randafwerking:
5 mm schuine randen, K5
Montage:
Met schroeven en vrijhangend C60 profielsysteem
Tekst & Foto
Tekst:
Publico
Foto:
Ladingen Fastigheter