Architecten wijzen de weg

Randers Arkitekten heeft het gebouw waarin het bedrijf is gevestigd getransformeerd van een specifiek commercieel pand tot een mix van kantoren en exclusieve wooneenheden. Het project is sterk gericht op het creëren van groene en duurzame oplossingen, wat ertoe heeft geleid dat het bedrijfspand is geclassificeerd als het eerste Active House architectenbureau in Denemarken.

UPCYCLE van Randers Arkitekten is het thema voor de uitbreiding van het bedrijf op de eerste verdieping, waar kantoorfaciliteiten, vergaderzalen, een virtual reality (VR) ruimte en een geïntegreerde showroom zijn geplaatst. Vanaf het begin waren de ambities voor het project hoog op het gebied van duurzaamheid, de werkomgeving en milieuvriendelijke maatregelen. Tegelijkertijd was er een sterke wens om de 17 Global Goals van de VN te integreren, onder andere door de juiste materialen te kiezen.

Vanuit het bestaande pand van het bedrijf op de begane grond leidt een nieuwe leertrap over de 17 Global Goals naar de nieuwe faciliteiten. De trappen zijn gemaakt van eikenhout afkomstig van duurzame bosbouw en zo ontworpen dat ze uiteindelijk kunnen worden ontmanteld en elders opnieuw kunnen worden gebruikt.

Ingericht en gebouwd met duurzame materialen die de Global Goals ondersteunen, zal de eerste verdieping dienen als een showroom om klanten en partners te inspireren.

Sleutelwoorden waren duurzaamheid, recycling en de 17 Global Goals. Zeewier is bijvoorbeeld gebruikt om de muren te isoleren en de nieuwe keukens, lampen en meubels zijn gemaakt van gerecycled plastic, huishoudelijk afval en oude visnetten. Daarnaast is besloten om zoveel mogelijk van het bestaande gebouw te behouden. De verlaagde akoestische plafonds werden verwijderd, waardoor de ruwe betonnen plafonds zichtbaar werden. Daarom was nieuwe akoestische regeling nodig.

Toiletkern bekleed met Troldtekt Line Design

Om de harde wanden, plafonds en vloeren op de eerste verdieping esthetisch en akoestisch in evenwicht te brengen, besloot Randers Arkitekten hun centraal geplaatste toiletkern te bekleden met Troldtekt Line Design akoestische panelen. Troldtekt Line Design straalt warmte en een moderne look uit in combinatie met geluiddempende eigenschappen.

Gevoel voor detail

Troldtekt Line Design met een gevarieerd patroon van gefreesde groeven werd gekozen om visuele levendigheid aan de kamers toe te voegen, waardoor verschillende looks worden geproduceerd, afhankelijk van de hoek van waaruit de wandoppervlakken worden bekeken.

De randen zijn gefreesd / gesneden waar de panelen het plafond raken, ook op vloerniveau, waar bamboe plinten elegant zijn geïntegreerd. Bovendien zijn de panelen rondom alle stopcontacten en schakelaars gefreesd, die naadloos in de designoplossing passen zonder al te veel aandacht te trekken. Op alle hoeken aan de zijkanten van de toiletkern zijn de Troldtekt Line Design akoestische panelen elegant gesneden om een nette afwerking te garanderen - een fijn detail dat bijdraagt aan een samenhangend uiterlijk.

Feiten

Project:

Uitbreiding Architectenkantoor Randers Arkitekten in Randers, Denemarken

Architecten:
Randers Arkitekten
Klant:
Randers Arkitekten
Troldtekt Producten
Wandpanelen:
Troldtekt line design akoestische panelen
Kleur:
Naturel crème
Structuur:
Ultrafijn (1,0 mm houtwol)
Tekst & Foto
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, architect
Foto:
Helene Høyer Mikkelsen, architect