Opvallend akoestisch plafond in unieke interieurs

Ruw beton werd gecombineerd met producten van over de hele wereld in de exclusieve meubel-, interieur- en kunstwinkel UniqueRoom. In de winkel draait alles om design dat opvalt in de menigte - en dat is de reden waarom de eigenaar koos voor interessante Troldtekt designoplossingen.

De meubel, interieur- en kunstwinkel UniqueRoom is ingericht als een huis met een keuken, badkamer, woonkamer en hal. De stijl is zo exclusief dat het zowel architecten als designbewuste huiseigenaren inspireert. Het meubilair werd ingevlogen vanuit verre continenten. Er wordt latte kunst gemaakt in de koffie en er hangt kunst op de muren van de grootste schilders van Denemarken.

"Ik wil mijn klanten inspireren door meubels te presenteren met een verhaal. Ontwerpen die ergens anders in Denemarken niet beschikbaar zijn. Oplossingen worden spannend wanneer ontwerpers buiten de gebaande paden denken en wanneer synergiën worden gecreëerd tussen functie, kwaliteit, ontwerp en prijs. Onze interieurontwerpen moeten mensen 'wauw' laten zeggen, "zegt Nicolai Højgaard, oprichter en mede-eigenaar van UniqueRoom.

Wat is een modern huis?

Nicolai Højgaard heeft zijn passie voor design veranderd in een carrière. Vanuit zijn winkel aan de Amager Strandvej in Kopenhagen helpt hij huiseigenaren hun woning in te richten. Hij heeft een breed scala aan klanten; van koppels van middelbare leeftijd die klassiek Deens design willen vervangen door een strakke en minimalistische look, tot grote gezinnen met een focus op functionaliteit en comfort, of jonge levensgenieters  die op zoek zijn naar een unieke bank die niemand anders heeft.

"Er bestaat niet zoiets als 'het moderne huis'. Een modern huis moet een weerspiegeling zijn van de mensen die er wonen. Daarom is het concept van 'het moderne huis' even veelzijdig als wijzelf. Dat gezegd hebbende, zie ik duidelijk gemeenschappelijke kenmerken ", zegt Nicolai Højgaard.

"Veel huizen hebben betonnen of volledig witte muren, een koude achtergrond die zorgvuldig moet worden overwogen bij het kiezen van meubels, stoffering, enzovoort. Ik concentreer me op materialiteit en ik denk dat hout een opwindend materiaal is om mee te werken. Het is levendig en organisch en draagt daarom warmte en ziel bij aan het creëren van interessante synergiën met harde oppervlakken. "

Elegante akoestische oplossingen

De vier belangrijkste ruimtes van UniqueRoom zijn uitgerust met elegante akoestische plafonds. Deze bevatten klassieke Troldtekt akoestische panelen in naturel grijs en Troldtekt Line akoestische panelen, die deel uitmaken van de reeks Troldtekt designoplossingen.

Troldtekt Line akoestische panelen hebben groeven die in de lengte in het paneeloppervlak worden gesneden. Elk paneel heeft tien gelijkmatig verdeelde groeven. Wanneer de akoestische panelen met elkaar worden verbonden, zijn de groeven continu langs het hele oppervlak, waardoor een naadloze weergave ontstaat.

"UniqueRoom is gelegen in een betonnen gebouw. Dit produceert een slechte geluidsomgeving vergelijkbaar met die in veel moderne huizen, dus ik zocht naar een elegante akoestische oplossing. Ik ben gefascineerd door de Troldtekt oplossingen, omdat ze lange rechte lijnen aan de ruimte toevoegen, wat gewoon fantastisch is. Visueel voegen de lijnen lengte en diepte toe die de ruimtes anders niet zouden hebben. Bovendien is de akoestiek buitengewoon ", zegt Nicolai Højgaard.

"Veel van mijn klanten zijn behoorlijk onder de indruk van de akoestische plafonds en willen graag meer weten. Ze bevinden zich vaak in een bouwproject en zijn daarom geïnteresseerd in het creëren van een goede akoestiek. Iedereen wil dat zijn huis een plek is waar ze tijd willen doorbrengen. Dat is mijn focus wanneer ik mensen met interieurontwerp help ", zegt Nicolai Højgaard.

Feiten

Project:

UniqueRoom, meubel-, interieur- & kunstwinkel, Amager Strandvej in Kopenhagen, Denemarken

Troldtekt Producten
Plafondpanelen:
Troldtekt en Troldtekt line akoestische panelen
Kleur:
Naturel grijs en Zwart 207
Structuur:
Ultrafijn (1,0 mm houtwol)
Randafwerking:
Rechte kanten, K0
Montage:
Met Troldtekt schroeven
Tekst & Foto
Tekst:
Publico
Foto:
Tommy Kosior, Troldtekt A/S