Van ruïne tot huiselijke gezelligheid

Nadja Fischer en Thomas Krogh hebben 18 maanden besteed aan het volledig renoveren van hun huis in de voorstad Aarhus in Viby. Op hun Instagramprofiel deelt het paar foto's van de ontwikkeling van het project, stap voor stap. Tegelijkertijd hebben ze deelgenomen aan een tv-programma dat koppels en gezinnen volgt die onlangs huizen hebben gekocht die een uitgebreide renovatie nodig hebben.

Toen het echtpaar Nadja Fischer en Thomas Krogh de sleutels van hun nieuwe huis kreeg, hadden ze een ondernemende geest en goede ideeën nodig. Ze kochten een solide bakstenen huis in Viby, een buitenwijk van Aarhus -de op één na grootste stad van Denemarken - maar met zoveel schade dat het gebouw op elk moment had kunnen instorten.

“We waren op zoek naar een huis dat volledig gerenoveerd moest worden. Thomas is een timmerman en we wilden ons eigen stempel drukken op het gebouw. We zijn begonnen in de kelder, maar we konden slechts één meter nieuwe fundering per keer gieten vanwege het risico dat het huis zou instorten, " herinnert Nadja Fischer zich.

Met geduld en vindingrijkheid voltooiden ze de kelder waarna ze er introkken, terwijl ze de bovenste verdiepingen bleven verbouwen. De kelder heeft de grootte van een studio, die ze hopen te verhuren.

Je kunt het project volgen op het Instagramprofiel van het echtpaar @bygoghyg, waar ze foto's en beschrijvingen van vóór en na plaatsen. Ook heeft DR (de Deense Omroeporganisatie) hen en vijf andere koppels gevolgd die zijn begonnen met soortgelijke renovatieprojecten voor een nieuw tv-programma.

Kleuren en organische materialen
Het huis beslaat 64 vierkante meter en telt drie verdiepingen, met schuine wanden op de bovenste verdieping. Vanaf het begin heeft het echtpaar - dat oorspronkelijk uit West-Jutland komt - ervoor gekozen materialen te kiezen die milieuvriendelijk zijn en bijdragen aan een goed binnenklimaat. Tegelijkertijd stond esthetiek hoog in het vaandel.

“We wilden het oorspronkelijke gevoel van het bakstenen huis behouden. Maar we houden ook van kleuren en wilden kleurrijke elementen opnemen om te contrasteren met de ruwe betonnen vloer, de rustieke structuur van het plafond en de gepleisterde muren. Het resultaat is een warme, harmonieuze en huiselijke sfeer, ”zegt Nadja Fischer, die inspiratie opdoet op sociale media waar ze de nieuwste trends in interieurdesign volgt.

Voor het plafond in de kelder is gekozen voor een donkergrijze versie van designpanelen Troldtekt Line met oppervlaktegroeven over de lengte van de panelen. Het plafond is een houtproduct, dat goed aansluit bij de focus van het paar op het milieu en organische materialen. Nadja Fischer zegt dat ze verwachten Troldtekt akoestische panelen ook op de andere twee verdiepingen te installeren.

“Thomas viel aanvankelijk voor de Troldtekt plafonds, maar toen ik eenmaal het brede scala aan beschikbare designoplossingen zag, vond ik het idee meteen leuk. Nu het plafond is geïnstalleerd, zijn we allebei erg blij met het resultaat. Naast een esthetische bijdrage aan de ruimte, maakt het ook een enorm verschil voor de akoestiek. Ondanks de vele harde oppervlakken, klinkt de kamer helemaal niet zo galmend. Alles klinkt compleet anders dan voorheen, ”zegt Nadja Fischer.

Feiten

Project:
Complete renovatie van privéwoning in Viby, ten zuiden van Aarhus, Denemarken / Instagram: @bygoghyg
Klant:
Nadja Fischer en Thomas Krogh
Troldtekt Producten
Plafondpanelen:
Troldtekt line akoestische panelen
Kleur:
Grijs 208
Structuur:
Ultrafijn (1,0 mm houtwol)
Montage:
Met Troldtekt structuurschroeven
Tekst & Foto
Tekst:
Publico
Foto:
Helene Høyer Mikkelsen, architect