Vreedzame rust en panoramisch uitzicht in het Lake District in centraal Jutland

Betina en Tim Olsen grepen hun kans toen ze het perfecte huis vonden, gelegen aan de oevers van het Skanderborg meer. De woning is volledig gerenoveerd en de Troldtekt Line designoplossing maakt een visueel en een akoestisch verschil in de hoge plafonds.

Met het panoramische uitzicht op het meer in Skanderborg was de verhuizing naar deze droomlocatie de juiste beslissing voor Betina en Tim Olsen en hun twee kinderen - ook al is het minder dan een kilometer van hun vorige huis. In 2018 namen ze de villa uit 1966 over, maar trokken pas een jaar later in vanwege een geplande volledige renovatie van het huis.

De renovatie omvatte een volledige herstructurering van het huis. Een architect hielp bij het tekenen van de buitenkant, maar de indeling binnen en de ruimtes werden door de familie zelf ontworpen.

“De architect benadrukte de prachtige buitenlijnen en de erkers in elke kamer. Omdat we al eerder huizen hebben gerenoveerd en weten dat het voor kinderen noodzakelijk is dat sommige dingen op een bepaalde manier ingericht zijn, was het logisch om het interieur zelf te ontwerpen, " zegt Tim Olsen.

Het gezin wilde onder andere een ongebruikte eerste verdieping nieuw leven inblazen. Daarom is het huis verhoogd met een zogenaamde stijlmuur waarbij het dak één meter verhoogd werd om meer ruimte op de eerste verdieping te creëren. Het huis is ook voorzien van een nieuwe dakconstructie en een nieuw plat pannendak.

“De grote ramen zorgen voor een prachtig uitzicht op het meer. Dit panoramische effect was precies wat we wilden. Het exterieur- en interieurontwerp en de structuur werden hieromheen gebouwd, met als resultaat uitzicht op het meer vanuit alle ruimtes die op het meer gericht zijn op beide verdiepingen ”, zegt Betina Olsen.

Kwalitatieve materialen

De familie heeft gekozen voor een handgemaakte en op maat gemaakte keuken in massief eiken. Dezelfde timmerman werd gevraagd om meubels voor badkamers, toiletten, inloopkasten en de overige kamers te ontwerpen en te maken. Dit zorgt ervoor dat de kasten op de schuine wanden passen, waardoor de ruimte in de kamer wordt gemaximaliseerd.

Betina en Tim Olsen hadden visgraatvloeren in een vorig huis en besloten deze ook in hun nieuwe huis toe te passen, omdat het een levendige en harmonieuze sfeer creëert.

Het huis beschikt over onderscheidende, gewelfde plafonds van meer dan zeven meter hoog, die zijn uitgerust met de Troldtekt Line designoplossing. De keuze was voornamelijk gebaseerd op de esthetische kwaliteiten van de oplossing, maar de familie was aangenaam verrast door de goede akoestiek door het hele huis.

“We maakten kennis met de nieuwe Troldtekt Line serie in de Troldtekt showroom. Het zag er geweldig uit en we kozen voor een speciale grijstint die harmonieert met de plafonds in de bijkeuken en de multifunctionele ruimte, ”zegt Tim Olsen.

In die twee ruimtes koos het paar ervoor om Troldtekt panelen te installeren met de natuurlijke grijze kleur die afkomstig is van het cement.

"Het resultaat is gewoon perfect", zegt Tim Olsen en vervolgt:

"De akoestiek is veel beter dan we hadden verwacht - er is een groot gevoel van kalmte en rust wanneer we met elkaar praten, zelfs in de keuken en woonkamer. Als je met normale stem praat, is elk geluid helder en goed gedefinieerd. Verschillende van onze gasten hebben de goede akoestiek meteen opgemerkt en benoemd. ”

Feiten

Project:
Gerenoveerde woning uit 1966 in Skanderborg, Denemarken
Klant:
Betina en Tim Olsen
Troldtekt Producten
Plafondpanelen:
Troldtekt en Troldtekt line akoestische panelen
Kleur:
Grijs speciale kleur en naturel grijs
Structuur:
Ultrafijn (1,0 mm houtwol)
Montage:
Met Troldtekt structuur schroeven
Tekst & Foto
Tekst:
Publico
Foto:
Tommy Kosior, Troldtekt A/S