Transformation

Ongeveer 40% van Europa’s materiaal- en energieconsumptie gaat naar de bouw. Gezonde, duurzame materialen gebruiken en gebouwen ombouwen voor nieuwe doeleinden biedt ons de mogelijkheid tot beter gebruik van bronnen.

Lees een interview lezen met Dr. Prof Michael Braungart, één van de vooraanstaande denkers op het gebied van milieu ter wereld en oprichter van het Cradle-to-Cradle concept.

In dit thema kunt u ook lezen over het hergebruiken van materialen op het hoogst mogelijke waarde niveau in een interview met Kasper Guldager Jensen, CEO van GXN en lid van de Deense Overheidsadviesraad voor de circulaire economie. En ontdek twee essentiële concepten in duurzaam bouwen: levensduurkosten en levensduurbeoordelingen.

U kan ook een educatief gebouween restaurant en een wooninrichting winkel bezoeken. Alle drie de gebouwen hebben een succesvolle transformatie ondergaan, en de originele Troldtekt panelen werden behouden en nieuw leven ingeblazen.

Themaoverzicht

Met onze Troldtekt thema’s vestigen we aandacht op actuele trends op het gebied van akoestiek, binnenklimaat, architectuur en duurzaam bouwen.