Duurzame akoestische oplossingen

Milieu en MVO

Cradle to Cradle

Troldtekt akoestische platen zijn Cradle to Cradle gecertificeerd in de categorie zilver.

De certificering heeft betrekking op Troldtekt akoestische platen en Troldtekt A2 platen in naturel crème, naturel grijs, en platen geschilderd in de standaard kleuren wit 101, grijs 202, grijs 208 en zwart 207.

De certificering werd behaald, doordat de akoestische platen geen gevaarlijke stoffen bevatten en derhalve teruggegeven kunnen worden aan de natuur als compost.

Troldtekt Product Life Cycle

Product life cyclus

De focus op het milieu en de duurzaamheid gedurende de gehele levenscyclus van onze producten - materialen, productie, transport, gebruik en verwijdering - is van groot belang en zorg voor Troldtekt. Dit is de kern van de redenering achter de levenscyclus van het product, dat een duurzame basis voor onze ecologische visie vormt.

FSC® certificatie

Troldtekt is FSC®-gecertificeerd. Dit houdt in dat wij producten aanbieden die zijn vervaardigd uit hout afkomstig van verantwoorde bosbouw, dat gecertificeerd is volgens de FSC principes.

Troldtekt behaalde de FSC-certificering in 2013 en is sinds 2018 goedgekeurd om producten te leveren in de categorie 'FSC 100%' (FSC®C115450), wat betekent dat al het hout in elk afzonderlijk paneel voldoet aan de FSC-vereisten.

Met inachtneming van het FSC-certificatieschema wil Troldtekt haar klanten de grootst mogelijke garantie van duurzaamheid geven. FSC telt bijvoorbeeld mee bij een Cradle to Cradle certificering en levert credits op voor vrijwillige certificeringen zoals DGNB, LEED, BREEAM®.

Bij de productie van Troldtekt akoestische panelen gebruiken we alleen gecertificeerd hout. Als klant kunt u kiezen of u wilt dat uw Troldtekt akoestische panelen FSC- of PEFC ™ -gecertificeerd zijn.

Troldtekt akoestische panelen zijn FSC®-gecertificeerd. Dit houdt in dat wij producten aanbieden die zijn vervaardigd uit hout afkomstig van verantwoorde bosbouw, dat gecertificeerd is volgens de FSC principes

PEFC™ certificatie

Troldtekt akoestische panelen zijn PEFC-gecertificeerd. Dit betekent dat we gecertificeerde akoestische panelen leveren, vervaardigd met hout afkomstig uit bossen die zijn gedocumenteerd als duurzaam en die voldoen aan de PEFC-principes.

Omdat we ook FSC®-gecertificeerd zijn (FSC®C115450), zijn klanten vrij om te kiezen of hun Troldtekt akoestische panelen FSC- of PEFC-gecertificeerd moeten zijn.

 

 

Troldtekt akoestische panelen zijn PEFC-gecertificeerd. Dit betekent dat we gecertificeerde akoestische panelen leveren, vervaardigd met hout afkomstig uit bossen die zijn gedocumenteerd als duurzaam en die voldoen aan de PEFC-principes
Troldtekt akoestische panelen zijn PEFC-gecertificeerd. Dit betekent dat we gecertificeerde akoestische panelen leveren, vervaardigd met hout afkomstig uit bossen die zijn gedocumenteerd als duurzaam en die voldoen aan de PEFC-principes

Gezond binnenklimaat

Troldtekt-platen zijn door het Deense Binnenklimaat Keurmerk gecertificeerd in overeenstemming met de beste binnenklimaatcategorieën door het Deense Binnenklimaat Keurmerk. Dat betekent dat Troldtekt-platen geen schadelijke stoffen of potentiële allergenen bevatten.

Daarnaast is Stertekt ingedeeld in categorie M1 van de Finse Indoor Air Association en de Building Information Foundation RTS en worden de platen als Allergy Friendly Product aangemerkt door Allergy UK.

Bovendien worden de Troldtekt-platen door het Duitse milieucertificeringsbureau "Der Blaue Engel" als "Emissionsarm" (lage emissies) aangemerkt en zijn zij door het Zweedse 'Sundahus Milieutechnische gegevens' in categorie A ingedeeld.

Milieu en MVO

Duurzaam bouwen

LEED, BREEAM en DGNB zijn de drie leidende, vrijwillige certificeringsregelingen in duurzaam bouwen.

De Ramboll Groep heeft gedocumenteerd hoe Troldtekt kan bijdragen met punten voor de aandachtsgebieden in de drie certificatieschema's zoals de levenscycluskosten, binnenklimaat en materialen.

Milieu en MVO

The Environmental Product Declaration

De Environmental Product Declaration (EPD) voor Troldtekt is opgesteld door het Danish Technological Institute (DTI) en onderworpen aan verificatie door derden van de Noorse SINTEF Byggforsk / SINTEF Bouw en Infra. Het EPD is ingeschreven bij de Noorse EPD Foundation (EPD Noorwegen).

Troldtekt EPD is geaccepteerd en ingeschreven in het Duitse register van derden geverifieerde EPD bij het "Institut für Bauen und Umwelt eV".

Troldtekt The Environmental Product Declaration