Akoestische oplossingen voor duurzaam bouwen

DGNB logo

DGNB

DGNB staat voor "Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen". Dit is het Duitse duurzaamheid certificatieschema voor gebouwen die werd gelanceerd in 2008. In Denemarken Green Building Council Denemarken (DK-GBC) heeft besloten om de DGNB richtlijnen te volgen en aan te passen aan deze Deense eisen past.

 

Troldtekt LEED logo

LEED

LEED wat staat voor "Leadership in Energy and Environmental Design 'is het Amerikaanse duurzaamheid certificatieschema voor gebouwen. LEED wordt beheerd door de US Green Building Council en er zijn LEED-gecertificeerde gebouwen in meer dan 135 landen.

Troldtekt Breeam logo

BREEAM

BREEAM is het Britse duurzaamheid certificatieschema voor gebouwen. BREEAM staat voor "Building Research Establishment Environmental Assessment Method".

In Groot-Brittannië wordt BREEAM beheerd door BRE, dat is een van de oprichters van de Britse Green Building Council. BREEAM wordt gebruikt in meer dan 50 landen en een aantal Europese landen hebben edities van BREEAM die zijn aangepast voor nationaal gebruik, waaronder Nederland en Noorwegen ontwikkeld.

Troldtekt akoestische oplossingen dragen positief bij aan de WELL-bouwcertificering

WELL

WELL is een Amerikaans certificatieschema dat werd opgericht in 2014. De certificering is specifiek gericht op het verbeteren van de menselijke gezondheid en het welzijn in de gebouwde omgeving. WELL beloont een gebouw op basis van een aantal criteria en wordt vaak gebruikt in combinatie met meer technische certificeringen zoals DGNB, BREEAM en LEED.

Het WELL-certificatieschema wordt beheerd door het International WELL Building Institute ™ (IWBI ™), gevestigd in New York, VS.

Troldtekt akoestische oplossingen dragen positief bij aan de WELL-bouwcertificering op gebieden als materiaalgezondheid, luchtkwaliteit en esthetiek.