Maja’s herwonnen zelfvertrouwen bij Troldtekt

Voor Maja Juul Mathiasen was een proefbaan in de timmerwerkplaats bij Troldtekt een uitweg uit stress en langdurig ziekteverlof. Nu heeft ze een vaste baan in de productie.
Troldtekt, CSR report 2017

Als een gekwalificeerd sociaal opvoeder lag het niet voor de hand dat Maja Juul Mathiasen op een dag haar werkzame leven zou moeten besteden door isolatiemateriaal uit te snijden en een vrachtwagen te besturen. Omdat ze echter al enige tijd werkloos was, was ze er meer dan klaar voor toen het arbeidsbureau een arbeidsproces bij Troldtekt voorstelde. Daarvoor had ze het bijna opgegeven, door de mentale belasting van onsuccesvolle sollicitaties.

"Ik begon te twijfelen aan mijn eigen vaardigheden en of er überhaupt behoefte aan was. Aan het einde voelde ik me zo depressief dat mijn arts me wegens stress op ziekteverlof stuurde. Toen het arbeidsbureau een baan bij Troldtekt voorstelde, was ik er meer dan klaar voor, omdat ik wanhopig behoefte had om me nuttig te voelen en wat structuur terug in mijn leven te krijgen, "zegt Maja.

Logisch voor alle partijen
Bij Troldtekt stonden productiemanager Kim Snebang en zijn collega's klaar om Maja aan boord te verwelkomen. Troldtekt heeft een goede dialoog met het arbeidsbureau en andere werklozen hebben in het verleden een plek gekregen in de fabriek.

"Ons algemene standpunt is dat we mensen verwelkomen die ons kunnen gebruiken om hun opties te verkennen, met het oog op hun terugkeer op de arbeidsmarkt. We moeten er gewoon zeker van zijn dat we de ruimte en tijd kunnen vinden om goed voor ze te zorgen, en dat het voor alle partijen zinvol is. Het is belangrijk voor ons dat werklozen er iets aan hebben om hier te zijn ", zegt Kim Snebang.

Een kalme werkplek
Tijdens de sollicitatieprocedure werkte Maja in de timmerwerkplaats van Troldtekt. Hier bereidde ze productmonsters voor, sneed isolatie uit en plakte die op de akoestische panelen. In tegenstelling tot sommige andere afdelingen van de fabriek, is het tempo niet zo hoog in de timmerwerkplaats en daarom hebben de vaste medewerkers meer tijd om ondersteuning te bieden en hun kennis te delen.

"Mijn eerste taak was om schroeven in een standaard te plaatsen. Het was eentonig, maar het was precies wat ik nodig had. En mijn collega's waren ontzettend lief, prezen me en gaven me geduldig nieuwe opdrachten terwijl ik onafhankelijker werd. Beetje bij beetje kwamen zowel mijn gezondheid als mijn zelfvertrouwen terug ", zegt Maja.

Hoewel er geen garantie is dat een baanproces in een vaste baan eindigt, werd al snel duidelijk dat Maja en Troldtekt een goede match waren. Daarom zei Maja snel ja toen ze een baan aangeboden kreeg. Ook al betekende dit dat ze terug moest naar school om een vrachtwagencertificaat te behalen. Omdat haar tijd bij Troldtekt haar heeft geleerd dat ze perfect in staat is om 'het grote rode wagentje' te bedienen wanneer panelen verplaatst moeten worden.