Informatiebijeenkomsten en garantie om naburige panden te kopen

De uitbreiding van Troldtekt's productie zal van invloed zijn op de hele stad. Troldtekt zorgt er daarom voor dat geïnteresseerde burgers regelmatig worden geïnformeerd en heeft ook een garantie afgegeven voor het kopen van de aangrenzende panden.

Foto:
Fabrieksmanager Orla Jepsen maakt ook een punt van het onderhouden van goede relaties met de buren van Troldtekt.

Troldtekt, CSR report 2017

Een goed gesprek en eerlijke behandeling is het juiste vertrekpunt voor goede buurrelaties. Dit geldt ook voor Troldtekt en de buren die wonen en werken in Troldhede, waar Troldtekt akoestische panelen worden geproduceerd. In een tijd waarin Troldtekt haar fabriek en productie uitbreidt is het bijzonder belangrijk om een positieve dialoog met de lokale gemeenschap te onderhouden, zodat lawaai en druk verkeer geen negatieve buurgevoelens opwekken.

Deze dialoog vindt bijvoorbeeld plaats op burgerbijeenkomsten die met regelmatige tussenpozen in Troldhede Hallen worden gehouden. Hier heeft fabrieksmanager Orla Jepsen een presentatie gegeven voor ongeveer 100 mensen en vragen over de uitbreiding beantwoord.

"Onze buren in Troldhede zijn benieuwd naar de plannen van het bedrijf om haar productiefaciliteiten uit te breiden. Enerzijds zal het project invloed hebben op, bijvoorbeeld, de hoeveelheid zwaar verkeer van en naar de fabriek. Aan de andere kant heeft het ook een positieve impact, zoals meer mensen die naar het gebied verhuizen vanwege nieuwe banen in combinatie met stijgende huizenprijzen en drukkere lokale winkels. De meeste mensen omarmen dergelijke ontwikkelingen ", zegt Orla Jepsen, fabrieksmanager bij Troldtekt.

Aankoopgarantie op marktvoorwaarden
Naast de openbare bijeenkomsten heeft Troldtekt de directe buren van de fabriek uitgenodigd om op bezoek te komen, zodat ze met eigen ogen de uitbreiding van de fabriek konden zien. We zijn ook nauw in gesprek gegaan met de gemeente Ringkøbing-Skjern, vooral met betrekking tot plannen om een viaduct onder het spoor te vergroten. Het viaduct leidt naar het fabrieksterrein van Troldtekt zodat zwaar verkeer de hoofdstraat van de stad kan omzeilen, en hier draagt het bedrijf veel van de kosten van de uitbreiding.

Voor de zes naaste buren van het bedrijf op Østergade, waarvan de eigendommen in de buurt van de fabriek liggen, heeft Troldtekt een zeer speciale aanbieding - een garantie om de panden tegen marktwaarde binnen drie jaar te kopen, als de eigenaren dit wensen.

"Alle zes buren waren geïnteresseerd in de verkoop. We hebben een onafhankelijke makelaar gehad die de eigendommen waardeerde, zodat de eigenaren zeker kunnen zijn van het krijgen van een eerlijke prijs. Op deze manier lopen de eigenaars niet het risico een huis te hebben dat misschien moeilijk te verkopen is aan een derde partij. Aan de andere kant kunnen we het gebied dan gebruiken voor opslag en verdere uitbreiding, mocht dit nodig zijn, "zegt Orla Jepsen.