MVO overschrijdt grenzen

Met Zweden en Duitsland als nieuwe binnenlandse markten, was het vanzelfsprekend voor Troldtekt om haar MVO -activiteiten uit te breiden naar deze twee landen. In de praktijk hebben we ervoor gekozen om maatregelen te ondersteunen die de samenleving ten goede komen en die in lijn zijn met onze eigen bedrijfsdoelen.

Met Zweden en Duitsland als nieuwe binnenlandse markten, was het vanzelfsprekend voor Troldtekt om haar MVO -activiteiten uit te breiden naar deze twee landen.

Troldtekt heeft haar internationale groei aanzienlijk versneld. Daarom hebben we onze MVO-aanpak in 2018 uitgebreid met ondersteuning voor MVO-maatregelen op onze twee nieuwe binnenlandse markten: Zweden en Duitsland.

“In Denemarken is Troldtekt een pionierend middelgroot bedrijf dat werkt met duurzaamheid. Ons doel is dat we diezelfde rol gaan spelen in Zweden en Duitsland ", zegt Peer Leth, CEO van Troldtekt A / S.

“We willen de ontwikkeling van de circulaire economie beïnvloeden, omdat we ervan overtuigd zijn dat deze aanpak een cruciale concurrentieparameter wordt voor fabrikanten in de bouwsector. Het Cradle to Cradle-concept wint ook terrein in Zweden en Duitsland, en het is voor ons vanzelfsprekend om organisaties in beide landen te ondersteunen die aan het concept werken, ”voegt hij eraan toe.

Transparantie en documentatie
De meeste MVO-investeringen van Troldtekt worden gedaan in de productie van het bedrijf in Troldhede. Sinds 2015 is meer dan 100 miljoen DKK uitgegeven aan de modernisering van de bestaande fabriek, en vanaf begin 2019 hebben we de capaciteit verdubbeld met een geheel nieuwe productielijn voor een bedrag van 180 miljoen DKK. De enorme investeringen betekenen dat er nu aanzienlijk minder middelen nodig zijn om elke vierkante meter Troldtekt te produceren dan slechts een paar jaar geleden.

“Onze duurzame principes en het gebruik van lokale grondstoffen komen ook de internationale markten ten goede. Volledige transparantie en gedetailleerde documentatie zijn topprioriteiten in onze bijdrage aan duurzaam bouwen ”, zegt Peer Leth.

Hij voegt eraan toe dat het transport van goederen naar de nieuwe markten een uitdaging is:

“Transport heeft invloed op onze duurzaamheidsprestaties en dit is één van de redenen waarom we ons richten op onze buurlanden. In Zweden zijn onze startup activiteiten geconcentreerd in het zuidwesten van het land, terwijl in Duitsland onze focus lag op de verkoop in het noorden van het land en in Midden-Duitsland. Op deze manier bouwen we onze export regio voor regio op; dit minimaliseert transport en helpt ons een aantal logistieke voordelen te behalen.

Verantwoorde waarden werpen hun vruchten af
De filosofie om zowel de samenleving als onze onderneming ten goede te komen, vormt de kern van het MVO-werk van Troldtekt, ook buiten Denemarken.

“We handelen verantwoordelijk, omdat het loont om dat te doen. Misschien niet morgen of volgend jaar, maar zeker op de lange termijn. Daarom investeren we in het helpen van architecten om de voordelen te zien van het kiezen van Cradle to Cradle-gecertificeerde producten. Dit is ook de reden waarom we wedstrijden ondersteunen die architectuur- en designstudenten aanmoedigen om innovatief te denken. Innovatie is een belangrijke waarde voor Troldtekt en de studenten zijn onze potentiële toekomstige klanten ”, zegt Peer Leth.

Met Zweden en Duitsland als nieuwe binnenlandse markten, was het vanzelfsprekend voor Troldtekt om haar MVO -activiteiten uit te breiden naar deze twee landen

Cradle to Cradle e.V. (Duitsland)

De Duitse NGO werkt aan de bevordering van de circulaire economie en het duurzame Cradle to Cradle-concept in heel Duitsland. De vele activiteiten omvatten een congres, een academie, een professioneel forum en een jaarlijkse 'actieweek' met een scala aan initiatieven.

Cradle to Cradle e.V. heeft meer dan 30 regionale groepen, meer dan 700 actieve leden en een partnergroep van bedrijven waar Troldtekt zich in 2018 bij heeft aangesloten. De partners ondersteunen de inspanningen van de NGO om Cradle to Cradle te promoten - een natuurlijke stap voor Troldtekt, aangezien we sinds 2012 strategisch werken met Cradle to Cradle in ons bedrijf en in onze producten.

Met Zweden en Duitsland als nieuwe binnenlandse markten, was het vanzelfsprekend voor Troldtekt om haar MVO -activiteiten uit te breiden naar deze twee landen

Cradlenet (Zweden)

Als lid van de organisatie ondersteunt Troldtekt het werk van Cradlenet. Dit is volledig in lijn met onze strategie dat informatie over de circulaire economie zoveel mogelijk mensen moet bereiken in Zweden, een van onze nieuwe thuismarkten.
Met Zweden en Duitsland als nieuwe binnenlandse markten, was het vanzelfsprekend voor Troldtekt om haar MVO -activiteiten uit te breiden naar deze twee landen

SCHULBAU wedstrijd (Duitsland)

Op de grote SCHULBAU-beurs voor investeringen in onderwijsgebouwen, die in januari 2018 in Hamburg werd gehouden, was Troldtekt de hoofdsponsor van een wedstrijd voor studenten bouwkunde. Hier streden gemengde teams van verschillende universiteiten in Hamburg om een specifiek schoolproject te plannen.

Met onze sponsoring hebben we de architecten van morgen de kans gegeven om hun vaardigheden te testen op een echt schoolbouwproject.

Met Zweden en Duitsland als nieuwe binnenlandse markten, was het vanzelfsprekend voor Troldtekt om haar MVO -activiteiten uit te breiden naar deze twee landen

Troldtekt Award (alle markten)

In 2018 nodigde Troldtekt voor de vijfde keer architectuur- en designstudenten van over de hele wereld uit om deel te nemen aan de wedstrijd om de Troldtekt Award. Het doel van de wedstrijd is om getalenteerde architecten uit te nodigen om voorstellen in te dienen voor nieuwe en innovatieve manieren om onze akoestische panelen te gebruiken. Twee bekende architecten beoordeelden de inzendingen - en er werd EUR 5.000 toegekend aan het winnende project.

Innovatie is één van de kernwaarden van Troldtekt. Daarom willen we ook innovatie onder talenten ondersteunen. Tegelijkertijd stelt de concurrentie ons in staat de dialoog aan te gaan met de architecten van morgen in nieuwe markten.