Ondersteuning voor een lokale plek om te winkelen

Dankzij de betrokkenheid van burgers heeft Troldhede nu een moderne supermarkt en benzinestation. Troldtekt heeft financieel bijgedragen aan de oprichting van de nieuwe winkel en we winkelen zo vaak mogelijk lokaal.
Troldtekt MVO-activiteiten omvatten ondersteuning voor een lokale winkelomgeving

Een supermarkt kan erg belangrijk zijn voor een kleine dorpsgemeenschap. Het wordt onvermijdelijk een informele ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking. Een plek waar u medicijnen en pakketten kunt ophalen. Tevens levert het deeltijdbanen op voor jongeren in het dorp. Een goede, lokale kruidenier staat hoog op het verlanglijstje van veel Deense dorpen, en Troldhede was geen uitzondering.

De lokale gemeenschap stond daarom achter het idee om een moderne supermarkt op te richten als vervanging van de voormalige kruidenier. Na de sloop van het oude winkelgebouw werd er op 1 september 2018 een nieuwe winkel van de keten Min Købmand (My Grocer) geopend, in een gloednieuw pand in Troldhede. Naast de winkel bevindt zich een tankstation.

“Een plek hebben om te winkelen betekent veel voor mensen. Door een moderne winkel te bouwen hebben we een lange termijn oplossing gevonden. Nu is het niet nodig dat gezinnen met jonge kinderen en forensen elders winkelen, omdat de nieuwe winkel een breed scala aan boodschappen heeft. Het is ook een enorm voordeel voor ouderen die niet met de bus naar nabijgelegen steden kunnen reizen, ”legt Mathias Bjerg Kristensen uit, die Min Købmand in Troldhede runt.

Logisch om bij te dragen
De nieuwe supermarkt wordt gedeeltelijk gefinancierd door lokale mensen die aandelen in de onderneming kopen. Troldtekt kocht ook aandelen in de winkel om de benodigde middelen te verschaffen om de nieuwe winkel op te richten. Daarnaast hebben we akoestische plafonds gesponsord voor de hele winkel en kopen we boodschappen zoveel mogelijk lokaal.

“Zonder lokale ondersteuning was het niet mogelijk geweest om een winkel in Troldhede te openen. Het was absoluut essentieel dat de hele gemeenschap - zowel burgers als bedrijven - het project steunde, omdat het veel wilskracht en inzet vereist om een winkel in een klein dorp te runnen. Dingen gebeuren hier niet vanzelf. Als mensen niet kiezen om lokaal te winkelen, is het project gedoemd te mislukken, ”zegt Mathias Bjerg Kristensen.

Troldtekt produceert sinds 1935 cementgebonden houtwol in Troldhede en na recente groei en uitbreiding neemt onze fabriek nog meer ruimte in het dorp in. Verschillende van onze werknemers wonen in het dorp en wij doen er alles aan om deel te nemen aan lokale initiatieven.