Case: Anticorruptie: Nieuwe regels benadrukken grijze gebieden

Groeiende export gaat hand in hand met een groter risico op het tegenkomen van dilemma’s rondom corruptie. Als deel van onze toetreding tot de UN Global Compact heeft Troldtekt al een anticorruptie beleid ion werking gesteld. Het management werkt er nu aan om deze richtlijnen toekomstbestendig te maken.

Troldtekt, CSR 2016 - Menneskerettigheder

“We moeten continu anticorruptie overwegen als deel van onze verbintenis aan de UN Global Compact”
Kent Vium Pedersen, export manager

De meeste mensen realiseren zich dat een dikke envelop met een stapel bankbiljetten ontvangen valt onder corruptie. Maar wat als de leverancier je uitnodigt voor een voetbalwedstrijd en je achteraf mee uit eten neemt? Of als jij een klant uitnodigt om te gaan uit eten na een zakelijke presentatie? Een nieuwe set richtlijnen helpt verkopers, inkopers en managers bij Troldtekt duidelijk een onderscheid te maken tussen goede zakenrelaties en corruptie.
- We moeten continu anticorruptie overwegen als deel van onze verbintenis aan de UN Global Compact. Daarbij zijn we toegetreden tot markten waar het risico op het tegenkomen van corruptie misschien groter is dan in Denemarken. Daarom hebben we duidelijke principes op dit gebied, zegt Kent Vium Pedersen, export manager bij Troldtekt.

Houd het professioneel
Kent Vium Pedersen maakt het duidelijk dat Troldtekt corruptie niet beschouwd als een groot risico op de huidige exportmarkten van het bedrijf, nog heeft het bedrijf al specifieke dillema’s meegemaakt rondom corruptie. De nieuwe richtlijnen moeten simpelweg beschouwd worden als gepaste zorgvuldigheid.
- We moeten een algemene set richtlijnen hebben van wat oké is en wat niet. De grootste grijze gebieden zijn evenementen voor het opbouwen van relaties. Hier is ons beleid dat evenementen professioneel moeten zijn voordat we uitnodigingen accepteren. Er moeten professionele redenen zijn voor het ontmoeten van onze stakeholders, zegt Kent Vium Pedersen.
- Het is ook belangrijk dat we naar ons bedrijf proberen te kijken door de ogen van externe stakeholders. Ook al worden of werden sommige praktijken als “normaal” gezien binnen de bouwsector, toch moeten we ervoor zorgen dat niks in conflict komt met de richtlijnen rondom anticorruptie of ons eigen beleid, voegt hij toe.

Eenvoudig te begrijpen
Bij het opstellen van de anticorruptie richtlijnen, werd Troldtekt geïnspireerd door een groot Deens bedrijf, dat vertegenwoordigt is op vele markten. Tijdens een presentatie kon het verkoopteam van Troldtekt horen hoe dit bedrijf relatief simpele regels stelde voor haar medewerkers.
- Het is belangrijk dat de richtlijnen eenvoudig te begrijpen zijn, om situaties te vermijden waar subjectieve beoordeling aan te pas komt om te beoordelen of iets wel of niet oké is. Natuurlijk helpt gezond verstand in de meeste gevallen, dus focussen we op moeilijke grijze gebieden” zegt Kent Vium Pedersen.

FEITEN:

Troldtekt en anticorruptie

  • Het opzetten van het nieuwe anticorruptie beleid van Troldtekt is begonnen en hierbij betrokken zijn Peer Leth, CEO, Bo Pedersen, sales manager en Kent Vium Pedersen, export manager
  • Troldtekt’s CSR beleid omvat momenteel al principes binnen dit gebied. Zo mag bijvoorbeeld geen enkele medewerker zonder toestemming van de Board of Management, giften of cadeaus ontvangen boven de 900 Deense kroon.
  • Anticorruptie is één van de tien principes van de UN Global Compact, waar Troldtekt zich onlangs bij heeft gevoegd.