Milieugoedkeuring biedt systematisch overzicht

Als productiebedrijf moet Troldtekt de naleving van veel verschillende vereisten documenteren om ervoor te zorgen dat het bedrijf geen negatieve invloed heeft op het milieu, bijvoorbeeld op het gebied van lawaai, luchtvervuiling, afvalbeheer en afvalwater.

Troldtekt CSR 2017

Tot nu toe werden deze milieuomstandigheden afzonderlijk gemeld aan de relevante autoriteiten, maar dit is aan het veranderen omdat Troldtekt bij de uitbreiding van onze productie steeds meer cement gebruikt. Dit betekent dat Troldtekt vanaf nu een milieugoedkeuring moet hebben die de algemene impact op het milieu in acht neemt.

Om deze milieuvergunning te verkrijgen moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Daaronder valt bijvoorbeeld het opslaan van ruwe materialen, geluidslimieten en controleprocedures. Aan de andere kant hoeven deze voorwaarden niet langer individueel gerapporteerd te worden, wat resulteert in een systematischer overzicht.

Gras en kersen creëren een groot aantal levens

Een nieuwe oever van aarde op grond van Troldtekt zal binnenkort zoemen van bijen en tjilpen van vogels.

In verband met de uitbreiding van onze productiefaciliteiten wordt een grote hoeveelheid overtollige grond gestort en geplant om zand- en bodemerosie te voorkomen. De beplanting is zorgvuldig ontworpen om het hele jaar door de best mogelijke omstandigheden voor natuur en biodiversiteit te creëren en is vooral aantrekkelijk voor de kleinste dieren en insecten.

“De oever van aarde zal bezaaid worden met grassen die goede levensomstandigheden voor zowel vlinders als bijen bieden. De planten bloeien op verschillende tijden, met bessen voor de vogels in de winter, bijvoorbeeld sleedoorns en vogelkersen. Daarbij komen er wat dennen- en vurenbomen voor vogels om hun nest in te bouwen” zegt Uffe Bjerg, hovenier bij Lauge Bonde ApS, die verantwoordelijk zal zijn voor de aanplant.