Troldtekt gaat voor volledige FSC<sup>®</sup> certificatie

Troldtekt heeft de hoeveelheid FSC-gecertificeerd hout dat het gebruikt verhoogd, waardoor het bedrijf nu in staat is producten te leveren die FSC 100%-gecertificeerd zijn. Tegelijkertijd is Troldtekt de PEFC-certificatie aan het uitfaseren om zich zo volledig te kunnen richten op het FSC label.

17.01.2018

Vanaf nu kan zelfs de kleinste houtsplinter in Troldtekt’s FSC-gecertificeerde akoestische panelen teruggeleid worden naar verantwoorde bosbouw. Tot voor kort leverde Troldtekt haar producten in de “FSC Mix Credit” categorie, maar kreeg recent goedkeuring om panelen te leveren die FSC 100%-gecertificeerd zijn (FSC®C115450). Er wordt tegemoet gekomen aan striktere regels wat betreft traceerbaarheid en hoe het ruwe hout behandeld wordt tijdens de productie.

Sinds 2017 is Troldtekt al meer FSC-gecertificeerd hout aan het kopen, zodat nu één op de vier boomstammen voldoet aan deze duurzaamheidsaanduiding. Deze hoeveelheid wordt in de toekomst verhoogd omdat Troldtekt een aanzienlijke vraag ziet naar FSC-gecertificeerde producten.

“We hebben veel klanten die panelen willen kopen gemaakt uit FSC hout. Dit vooral omdat het een positieve impact heeft op de duurzaamheidsprestatie van een bedrijf en het hiermee punten scoort op het gebied van vrijwillige duurzame bouwcertificaten. We hebben recentelijk onze interne procedures geüpdatet zodat we aan de iets andere “FSC 100%” vereisten tegemoet komen. Daarnaast kopen we zoveel mogelijk FSC-gecertificeerd hout als we kunnen,” zegt Renate Blom, environmental manager bij Troldtekt.

All-in voor FSC

Tegelijkertijd heeft Troldtekt besloten om niet langer producten volgens de PEFCTM standaard te certificeren, zodat in de toekomst FSC het enige duurzaamheidscertificaat is waaraan klanten, leveranciers en medewerkers hoeven te denken.

“Steeds minder klanten vragen om PEFC-gecertificeerde producten in vergelijking met FSC. De vereisten voor beide keurmerken veranderen constant en zijn niet hetzelfde. Om dus onze marketing, communicatie en interne processen te vereenvoudigen, hebben we besloten om geen ‘dubbele certificaten’ meer uit te geven. We gaan in de toekomst all-in voor FSC,” zegt Renate Blom.

Lees meer over Troldtekt's FSC certificatie >