Architectonische schoonheid

Troldtekt Ikast Hjertet

Een zinvolle combinatie van functie en esthetiek. Verband tussen stadsleven en gebouwen. Kunst en design op plafonds en muren. Architectonische schoonheid omvat vele aspecten die - in combinatie - een enorme impact hebben op ons dagelijks leven en welzijn.

Om deze reden worden esthetiek en ontwerp meegewogen in verschillende van de toonaangevende certificeringsregelingen voor duurzaam bouwen. In dit thema leest u over DGNB Diamond en over de WELL Building Standard, die schoonheid en design als twee van hun belangrijkste parameters hebben.

Er is ook een interview met Jörg Schmitt, Innenarchitekt und Art-Direktor bei raumprobe. Hij legt uit hoe duurzaamheid een speler is geworden bij het ontwerpen van nieuwe producten. Bekijk ook de video waarin Troldtekt' eigen architect Michael Christensen de gedachte achter de bekroonde Troldtekt® designoplossingen onthult.

Duurzaamheid vormt het ontwerp van onze tijd

Eeuwenlang heeft ontwerp problemen opgelost of iets veranderd. De afgelopen jaren is er echter een nieuwe en onderscheidende stakeholder bij het ontwerpproces gekomen: duurzaamheid.

Volgens Jörg Schmitt, interieurontwerper en art director bij het Duitse materialenbureau raumprobe, bepaalt duurzaamheid zowel het tijdperk waarin we leven als het design ervan.

>> Lees het interview met Jörg Schmitt

Architectonische schoonheid

Een eerbetoon aan de genialiteit van architectuur

De Kasper Salin-prijs is de meest prestigieuze onderscheiding in de Zweedse architectuur. Katarina O Cofaigh, senior adviseur bij Architects Sweden, vertelt over de prijs en de factoren die door de jaren heen cruciaal zijn geweest voor gebouwen om deze te ontvangen.

>> Lees het interview

Troldtekt, Skissernas Museum

DGNB Diamond viert architectonische uitmuntendheid

Een goed ontworpen gebouw is duurzamer omdat de gebruikers er beter voor zullen zorgen. Maar superieur ontwerp kan moeilijk te certificeren zijn. Om dit te verhelpen heeft DGNB een speciaal onderscheid ontwikkeld, genaamd DGNB Diamond.

De CEO van DGNB, Dr. Christine Lemaitre, legt uit hoe DGNB Diamond uitzonderlijke esthetiek en architectonische kwaliteit viert in een gebouw.

>> Lees het interview met Dr. Christine Lemaitre

Plafonds met Troldtekt akoestische panelen in schoolgebouwen

Architectonische schoonheid voor beter welzijn

Wanneer we een zinvolle samensmelting van functie en esthetiek ervaren, verhoogt dat ons welzijn, blijkt uit onderzoek uit Australië.

Architectonische schoonheid en design spelen zo'n grote rol dat ze meegenomen worden in de US WELL Building Standard, die zich richt op gezondheid en welzijn.

>> Lees meer over het belang van mooi design

Troldtekt panelen als wandbekleding in kantoorgebouwen

Een eerbetoon aan de prachtige gebouwen van Kopenhagen

Al meer dan 100 jaar reikt de stad Kopenhagen een award uit voor bijzonder vooraanstaande gebouwen en stedelijke omgevingen.

Maak kennis met de stadsbouwmeester van Kopenhagen, Camilla van Deurs, die uitlegt hoe de architectuur van de stad in de loop van de tijd is veranderd - en bekijk de winnende projecten van het voorjaar van 2020.

>> Lees interview met stadsarchitect

Troldtekt akoestische plafonds zijn de natuurlijke keuze voor het verzekeren van een superieure akoestiek en een gezond binnenklimaat in bijvoorbeeld scholen en onderwijsinstituten

Bekroonde designlijn biedt architectonische vrijheid

De lijn van Troldtekt designoplossingen heeft sinds de lancering in 2019 vele prijzen gewonnen. De lijn werd bekroond met een ICONIC Award en een German Design Award en was finalist voor de Danish Design Award. In het najaar van 2020 maakt de lijn de kans op een Duitse materiaalPREIS.

Lees meer over de oplossingen en bekijk de video, waarin de in-house architect van Troldtekt, Michael Christensen, zijn gedachten achter de ontwerplijn deelt.

>> Meer over Troldtekt designoplossingen

Architectonische schoonheid

Randers Arkitekten’s design studio

Akoestische plafonds van Troldtekt in kantoren en commerciële gebouwen

Met een sterke focus op duurzaamheid heeft Randers Arkitekten het gebouw waarin de ontwerpstudio is gevestigd getransformeerd. Troldtekt Line Design, met een gevarieerd patroon van gefreesde groeven, zorgt voor een superieure akoestiek en een visuele levendigheid.

Bekijk foto’s en lees meer

Privéwoning in Skanderborg

Plafonds met Troldtekt akoestische panelen in privéwoningen

Kwalitatieve materialen domineren het volledig gerenoveerde droomhuis aan de oevers van het Skanderborg meer in centraal Jutland, Denemarken. Troldtekt Line in een speciale grijstint maakt zowel een visueel als een akoestisch verschil in kamers met hoge plafonds.

Bekijk foto’s en lees meer

Hjertet in Ikast

Troldtekt Ikast Hjertet

C.F. Møller Architects heeft Troldtekt akoestische panelen gekozen voor het gemeenschapscentrum "Hjertet" - The Heart, dat verschillende internationale architectuurprijzen heeft gewonnen. Het centrum heeft een uitgesproken identiteit met hout als terugkerend materiaal.

Bekijk meer foto's en lees meer

Themaoverzicht

Met onze Troldtekt thema’s vestigen we aandacht op actuele trends op het gebied van akoestiek, binnenklimaat, architectuur en duurzaam bouwen.

Troldtekt Newsletter