THEMA: Architectuur in de grote steden

Troldtekt thema over architectuur, gastronomie en goede akoestiek in Kopenhagen

Welke stad zou je in 2019 moeten bezoeken? Volgens Lonely Planet - 's werelds toonaangevende reisgids - moet Kopenhagen bovenaan je lijstje staan. De titel van topstad in 'Best in Travel 2019' is opnieuw een triomf voor de Deense hoofdstad, die in de afgelopen jaren herhaaldelijk is gepromoot door experts op het gebied van architectuur, gastronomie en duurzaamheid.

In deze thematische artikelen kun je een interview lezen met Rita Justesen, directeur planning en architectuur bij CPH City & Port Development, dat een sleutelrol speelt in de ontwikkeling van Kopenhagen. Ze vertelt over de duurzame visie op architectuur van de Deense hoofdstad.

Er is ook een gids voor de gastronomie van Kopenhagen met superieure akoestiek. Volg een rondleiding door het wetenschapscentrum Experimentarium en een gloednieuwe bibliotheek / cultureel centrum in Tingbjerg.

Ontdek Kopenhagen - nummer één van ‘s werelds beste steden

Een extreem hoge culinaire standaard en een speciaal vermogen om de architecturale contrasten tussen oud en nieuw te benutten. Deze factoren brachten Kopenhagen naar de top van Lonely Planet's lijst met steden om in 2019 te bezoeken.

Troldtekt thema over architectuur, gastronomie en goede akoestiek in Kopenhagen

Heropleving van de klassieke architectuur in Kopenhagen

Opvallende gebouwen in het stedelijk landschap behoren tot het verleden. De architectuur van de nieuwe gebouwen die opduiken in de nieuwe stadsdistricten van Kopenhagen langs de haven moet passen bij de omgeving. Het doel van Kopenhagen om in 2025 koolstofneutraal te worden, heeft er ook aan bijgedragen dat duurzame certificeringen standaard zijn in de bouw.

Lees interviews met Rita Justesen van CPH City & Port Development en Henrik Stener Pedersen van Ramboll.

Troldtekt thema over architectuur, gastronomie en goede akoestiek in Kopenhagen

Wetenschap voor iedereen bij Experimentarium

Het gerenommeerde wetenschapscentrum van Kopenhagen, Experimentarium, is na een renovatie en uitbreiding heropend, met 16 interactieve tentoonstellingen. De architectuur is rechtstreeks geïnspireerd door wetenschap en technologie - en TIME Magazine noemde het centrum in zijn lijst van de 'World's Greatest Places 2018'.

Troldtekt Experimentarium

Folketeatret

Troldtekt, Folketeatret

De laatste renovatie van het oudste populaire theater van Denemarken heeft de overgang tussen de straat en de theaterzaal geoptimaliseerd. De inrichting in de foyer wordt gedomineerd door donkere kleuren met zwarte Troldtekt akoestische panelen aan het plafond.

Zie foto's en lees meer

Cultureel Centrum Tingbjerg

Troldtekt Acoustic Panels Tingbjerg Library

In het noordwesten van Kopenhagen is een sterk knooppunt voor de lokale gemeenschap gevestigd. Hout is een terugkerend materiaal binnenin, waar Troldtekt panelen in naturel crème en zwart geverfde Troldtekt panelen met lichte houten strips werden gebruikt.

Zie foto's en lees meer

Ama'r Children's Cultural Centre

Childrens cultural centre_Amager

De zwaartekracht is tot het uiterste getest
in 's werelds eerste culturele centrum voor kinderen. Kinderen hebben creatieve suggesties gedaan voor het interieurontwerp. Eén van de kenmerken is een plafond met Troldtekt akoestische panelen, met decoratie van een bloemenveld.

Zie foto's en lees meer

De meeuwen zijn weggevlogen en de architectuur komt tot zijn recht

Gedurende de laatste zeven jaar werd de noordelijke havenregio in Aarhus getransformeerd van containerterminal tot aantrekkelijk stedelijk district, met opwindende gebouwen ontworpen door wereldberoemde architecten.

Leven brengen in nieuwe stedelijke districten kan een uitdaging zijn, maar haven zwembaden, eiland tuinen, restaurants en een 128 meter hoog uitkijkpunt zal mensen trekken naar Aarhus Docklands.

Troldtekt, Rising Architecture Week

Aarhus architectonische biënnale is van plan te groeien

De architectonische scene in Aarhus is net één grote familie, die in 2014 samengebracht werd door The Architecture Project. De businesscluster promoot architecten gebaseerd in Aarhus, en creëert tegelijkertijd banen in de creatieve industrie.

Dit gebeurt onder andere door evenementen zoals de Rising Architecture Week, die plaatsvindt op 11-15 september in Aarhus. Jørgen Bach, voorzitter van The Architecture Project en partner bij Arkitema Architecten, beschrijft de ambities van de cluster.

Troldtekt, Rising Architecture Week

Troldtekt kaarthuizen bepalen het decor voor biënnale

De Rising Architecture Week presenteert culturele evenementen tijdens Aarhus 2017-Europese Hoofdstad van Cultuur. In deze creatieve omgeving, de voormalige vrachtwerf van het spoor Godsbanen, heeft architectencollectief Raumlabor het decor bepaalt met een indrukwekkende Troldtekt installatie.

De installatie werd gecreëerd met gebruik van Troldtekt akoestische panelen, die zoals “kaarthuizen” gestapeld werden tot wel vijf meter hoog. Als de biënnale voorbij is kunnen de panelen hergebruikt worden in bouwprojecten, zeggen de architecten.

Troldtekt, Raumlabor - Rising Architecture Week 2017

Vulkanen

Troldtekt - Vulkanen, youth housing

Het gebouw van zes verdiepingen hoog in Aarhus Docklands huisvest 99 energiezuinige studentenflats. CUBO architecten en Terroir ApS hebben een esthetisch atrium ontworpen in het hart van het gebouw. Het atrium is ontworpen als voortdurend veranderende ruimte, waar Troldtekt plafonds een kalme atmosfeer garanderen. 

Zie foto's en lees meer

Havnehusene

Troldtekt Havnehusene

De blokvormige woonwijk biedt uitzicht over de haven van Aarhus en huisvest 83 flats en 179 studentenflats. Havnehusene- of “De Kanaalhuizen” – is een energieneutraal project, en gebouwd met de gedachte dat kwaliteit het gebouw van binnen en buiten moeten doordringen. Grijze Troldtekt plafonds verzekeren een goede akoestiek, ondanks de harde oppervlakken van de andere materialen.

Zie foto's en lees meer

Pakhusene

Troldtekt, Pakhusene Aarhus

Een uitstekende locatie, materialen van hoge kwaliteit en degelijk vakmanschap karakteriseren Pakhusene- of “De Pakhuizen”- in Aarhus Docklands. De drie hoge gebouwen zijn gebouwd uit zwartbruine baksteen, en de ruimtes hebben een ruwe industriële look met betonnen oppervlakken, blootgelegde technische installaties en Troldtekt plafonds in naturel grijs. De commerciële units werden geïnspireerd door de groeiende populariteit van de deeleconomie, met de intentie om services te bieden aan lokale bewoners.

Zie foto's en lees meer

Themaoverzicht

Met onze Troldtekt thema’s vestigen we aandacht op actuele trends op het gebied van akoestiek, binnenklimaat, architectuur en duurzaam bouwen.

Troldtekt Newsletter