THEMA: Donkere plafonds

Troldtekt, Fredericia Furniture

Architectuur met zwarte materialen kan een speciale intieme sfeer creëren.
In dit online thema kunt u lezen hoe zwarte plafonds en massieve materialen steeds populairder worden in het interieurontwerp.

Lees hoe Deense trend researcher Rikke Skytte de nieuwe trend van het gebruik van donkere tinten uitlegt en hoe Aarstiderne Architecten en AART Architecten zwarte en donkere plafonds hebben gebruikt in een aantal projecten.

Bezoek een exclusieve Deense vakantiewoning verscholen in het bos op Djursland, het schiereiland van Jutland, waar de zwarte plafonds een unieke avondsfeer creëren. Geniet van een inspirationele tour door het nieuwe designmuseum in Londen, een hotel- en casinoresort in Macau en een popzaal in Nederland, waar zwarte akoestische plafonds bijdragen aan een sfeervol interieurontwerp.

Zwarte elegantie in het hart van Kopenhagen

Op het voormalige hoofdkantoor van de Royal Danish Mail in Kopenhagen heeft Aarstiderne Architecten een exclusieve showroom op het dak ontworpen voor Fredericia Furniture. Hier creëert het zwarte Troldtekt-plafond een sfeer van elegantie die echt tot zijn recht komt wanneer de duisternis valt.

Bekijk de elegante showroom >

Troldtekt, Fredericia Furniture

Zwarte plafonds in het grote bos

Verstopt in het bos op Djursland, het schiereiland van Jutland, ligt Sølvhuset -  het zilveren huis – als een zilveren schijf in het terrein. Elke van de 80 vierkante meter van het vakantiehuis is ten volle benut en als de duisternis valt dragen de zwarte akoestische Troldtekt panelen alleen maar bij aan het gevoel van hygge dat het huis doordringt.

Bekijk foto’s en lees meer over Sølvhuset >

Troldtekt, Sølvhuset

We omarmen duisternis en kalmte

Zwart en andere donkere tinten zijn niet meer weg te denken. Terwijl ze vroeger gereserveerd waren voor kleine woonaccessoires zoals kussens, plaids en potten, winnen donkere vloeren en zwarte plafonds nu aan populariteit.

Het effect is onmiskenbaar. De donkere tinten creëren een speciale sfeer in alle soorten gebouwen, van hotels en restaurants tot privéwoningen.

Meer over de nieuwe trend >

Troldtekt, PEJ Gruppen logo

Een harmonie van ruwe esthetiek

Houtwolcement in donkere natuurlijke kleuren past goed bij beton en eiken in kamers met veel daglicht, terwijl zwarte plafonds een meer intieme, avondachtige sfeer kunnen creëren. Anders Tyrrestrup, partner bij AART architecten, legt uit waarom Troldtekt akoestische panelen in naturel grijs zijn gekozen voor 'Pakhusene' - of De Pakhuizen- in Aarhus Docklands in Denemarken.

Lees het interview met Anders Tyrrestrup >

Troldtekt, Pakhusene Aarhus

Design Museum London

Troldtekt Design Museum

In het nieuwe Design Museum in Londen zorgen zwarte Troldtekt akoestische plafonds voor visuele samenhang en superieure akoestiek in het uitgestrekte gebied, waarin het restaurant en de bar van het museum zijn gevestigd.

DBekijk foto’s en lees meer

Doornroosje Nijmegen

Troldtekt, Doomroosje Nijmegen

De popzaal Doornroosje heeft een nieuw pand met zwarte geluidsabsorberende Troldtekt akoestische panelen, nadat de architecten van AGS een multifunctioneel complex hebben ontworpen voor de befaamde locatie.

Bekijk foto’s en lees meer

Studio City Macau (CHN)

Troldtekt Studio City Macau

Studio City is het eerste vrijetijdsresort in Azië dat televisie- en filmproductie, gaming, winkelen en luxe accommodatie integreert. In verschillende gebieden zijn Troldtekt akoestische panelen geïnstalleerd om een optimale akoestiek te garanderen.

Bekijk foto’s en lees meer

Themaoverzicht

Met onze Troldtekt thema’s vestigen we aandacht op actuele trends op het gebied van akoestiek, binnenklimaat, architectuur en duurzaam bouwen.

Troldtekt Newsletter