Duurzaam bouwen

Schema overzicht

DGNB, LEED, BREEAM, AKTIVHAUS en PASSIVHAUS. Wat zijn de verschillen tussen de diverse certificeringregelingen? Hebben we er zo veel nodig?

Troldtekt Vestas

Zilver voor Stertekt na strengere eisen

De Troldtekt akoestische serie is net opnieuw gecertificeerd volgens de Cradle to Cradle-versie 3.1. Troldtekt heeft het gouden niveau bereikt in vier van de vijf criteria en behoudt zijn algemene certificering op zilveren niveau, ondanks het feit dat versie 3.1 strengere eisen heeft.

De certificering heeft betrekking op het volledige gamma van Troldtekt akoestische platen. Waaronder de platen die in hun natuurlijke kleur geleverd worden en de platen die worden geschilderd in de Troldtekt standaard kleuren.

Troldtekt C2C

LEED en BREEAM-NL erkennen Cradle to Cradle

In de laatste versies van de Amerikaanse LEED-certificering en de Nederlandse versie van de BREEAM-regeling, zijn kredieten en de punten toegekend bij Cradle to Cradle gecertificeerde producten die worden gebruikt in gebouwen.

Cradle to Cradle certificering kan worden bereikt voor producten die, na grondig onderzoek, voldoen aan de eisen in vijf gebieden. Zo moet het product duurzaam geproduceerd worden en zo gezond zijn dat het een deel van een biologische of technische kringloop kunnen worden.

Troldtekt Google Dublin

Google Portico

Portico is de naam van de nieuwe database van Google. Het is ontworpen om het gemakkelijker te maken voor project planners, om slimme en gezonde materialen te kiezen voor de bouw van productieve werkomgevingen voor de werknemers van de grote zoekmachine.

Troldtekt Google Portico

Themaoverzicht

Met onze Troldtekt thema’s vestigen we aandacht op actuele trends op het gebied van akoestiek, binnenklimaat, architectuur en duurzaam bouwen.

Troldtekt Newsletter