Zilver voor Troldtekt® na strengere eisen

De Troldtekt akoestische serie is net opnieuw gecertificeerd volgens de Cradle to Cradle-versie 3.1. Troldtekt heeft het gouden niveau bereikt in vier van de vijf criteria en behoudt zijn algemene certificering op zilveren niveau, ondanks het feit dat versie 3.1 strengere eisen heeft.

De certificering heeft betrekking op het volledige gamma van Troldtekt akoestische platen. Waaronder de platen die in hun natuurlijke kleur geleverd worden en de platen die worden geschilderd in de Troldtekt standaard kleuren.

Tijdens de eerste maanden van 2015, werd de Troldtekt akoestische serie grondig geëvalueerd voor hercertificering volgens de nieuwe Cradle to Cradle versie 3.1.

Troldtekt heeft opnieuw zilver bereikt, met een indrukwekkende percentage van 92 procent over de producten van het bedrijf. Inclusief de platen die zijn geschilderd in Troldtekt standaard kleuren.

De eisen in versie 3.1 zijn in een groot aantal gebieden strenger ten opzichte van versie 2.1.1, de laatste certificering van Troldtekt. Dit geldt bijvoorbeeld voor Material Health, die een beoordeling van alle stoffen in het product dekt - tot 100 ppm.

Versie 3.1 bevat nu ook het nieuwe bronzen niveau, zodat producten kunnen worden bekroond met basic, brons, zilver, goud of platina.

Goud in vier gebieden, zilver in één
De tabel laat zien welke score Troldtekt heeft behaald voor elk van de vijf Cradle to Cradle parameters. Binnen Material Reutilization (hergebruik van het materiaal) en Social Responsibility (Maatschappelijke verantwoordelijkheid), is Troldtekt gevorderd van zilver naar goud. 

De eindscore wordt bepaald door de laagste subscore. Om een algemene certificering op niveau goud te kunnen behalen, moet het product ten minste goud behalen op alle vijf de parameters. Troldtekt streeft naar goud op zijn volgende hercertificering in 2017.

De tabel toont Troldtekt's score bij de nieuwe Cradle to Cradle certificering in januari 2017. In de categorie "Samenstelling van materialen" staat Troldtekt nog steeds op C2C zilver niveau, waardoor Troldtekt haar algemeen certificeringsniveau van zilver behoud. Hergebruik van materialen, Gebruik van hernieuwbare energie en Sociale Rechtvaardigheid staan allemaal op een C2C goud niveau. Duurzaam Waterbeheer is geavanceerd naar platinum niveau, omdat waterbehandeling in de leveranciersketen nu onderzocht is bij leveranciers van primaire materialen. Om dit niveau voor Duurzaam Waterbeheer in de toekomst te behouden moet het onderzoek naar de leveranciersketen continu uitgebreid en geüpdatet worden, en alle problemen moeten aangepast worden.

Zilver voor Stertekt na strengere eisen