THEMA: Duurzame bouwcertificeringen

Troldtekt panelen als wandbekleding in kantoorgebouwen

Consultants en ontwikkelaars kiezen er vaak voor om de vereisten van een duurzaam certificeringsschema te volgen bij het bouwen. Dit maakt het gebouw gezonder voor het milieu en zijn gebruikers - en financieel aantrekkelijker voor de eigenaar. Ontdek hoe Henning Larsen Architects in de praktijk werkt met toonaangevende bouwcertificeringen.

Troldtekt is een Cradle to Cradle-gecertificeerd natuurlijk materiaal en draagt bij aan certificeringen zoals LEED, BREEAM, WELL en DGNB. Ramboll heeft documentatiepakketten geproduceerd die als een nuttig hulpmiddel dienen wanneer consultants de bijdrage van Troldtekt aan elk van de schema's moeten beoordelen.

Ga op een inspirerende tour door een aantal gecertificeerde gebouwen waar Troldtekt zorgt voor een goede akoestiek en een gezond binnenklimaat. Ze omvatten de twee kantoorgebouwen Alnatura Arbeitswelt (DGNB) en Eminent (WELL). Bekijk ook het nieuwe 'levende laboratorium' voor Cradle to Cradle-gecertificeerde bouwmaterialen - het C2C LAB in Berlijn.

Certificeringen leggen de lat hoger voor duurzaam bouwen

Henning Larsen Architects werkt systematisch met certificeringseisen bij het ontwerpen van gebouwen die een duurzaam keurmerk nodig hebben.

Lees het interview met architect Martha Lewis, Hoofd Materialen bij het bedrijf. Ze legt de vereisten uit bij het werken met certificeringen en wat het bedrijf hiermee wint.

>> Lees het interview met Martha Lewis

Certificeringen leggen de lat hoger voor duurzaam bouwen

Hoe Troldtekt bijdraagt aan de certificering van duurzame gebouwen

Een gebouw dat is gedocumenteerd als duurzaam, biedt een breed scala aan voordelen voor het milieu en het binnenklimaat, alsook op het gebied van bruikbaarheid, welzijn van de gebruiker en de operationele economie.

Bekijk hoe Troldtekt positief bijdraagt aan vier toonaangevende duurzaamheidscertificeringen: LEED, BREEAM, WELL en DGNB.

>> Lees meer over Troldtekt’s bijdrage

Troldtekt online thema: Meer hout in de bouw

Alnatura stelt nieuwe norm met DGNB platina

Alnatura, een Duitse distributeur van biologische voedingsproducten, heeft met haar nieuwe hoofdkantoor in Darmstadt nieuwe normen gesteld voor duurzame bouw en het gebruik van natuurlijke materialen. Het gebouw is op het hoogste niveau DGNB-gecertificeerd - platina.

In september stond Alnatura Arbeitswelt centraal in de Duitse opening van de World Green Building Week.

>> Lees meer over Alnatura Arbeitswelt

Troldtekt akoestische plafonds in schoolgebouwen

Een kantooromgeving ontworpen voor welzijn

Werknemers die gedijen presteren beter. Dat is de filosofie van Eminent en de reden dat de kantoren zijn ontworpen om het welzijn van gebruikers te bevorderen, waardoor dit het eerste WELL-gecertificeerde kantoorgebouw in de Noordse regio is.

Eminent is ook goud-gecertificeerd door de Sweden Green Building Council. Het project is ontworpen door Kanozi Architects.

>> Lees een interview met Åsa Jentsch van Kanozi

Troldtekt panelen als wandbekleding in kantoorgebouwen

Duurzaam laboratorium opent in Berlijn

Troldtekt akoestische oplossingen zijn toegepast in 's werelds eerste C2C LAB, dat net is geopend in Berlijn.

Het gerenoveerde gebouw is een educatief centrum, een NGO-kantoor en een ‘living lab’ voor Cradle to Cradle gecertificeerde bouwmaterialen.

>> Neem een kijkje in het nieuwe C2C LAB

Troldtekt akoestische plafonds zijn de natuurlijke keuze voor het verzekeren van een superieure akoestiek en een gezond binnenklimaat in bijvoorbeeld kantoorgebouwen

Schema overzicht

DGNB, LEED, BREEAM, AKTIVHAUS en PASSIVHAUS. Wat zijn de verschillen tussen de diverse certificeringregelingen? Hebben we er zo veel nodig?

Troldtekt Vestas

Zilver voor Stertekt na strengere eisen

De Troldtekt akoestische serie is net opnieuw gecertificeerd volgens de Cradle to Cradle-versie 3.1. Troldtekt heeft het gouden niveau bereikt in vier van de vijf criteria en behoudt zijn algemene certificering op zilveren niveau, ondanks het feit dat versie 3.1 strengere eisen heeft.

De certificering heeft betrekking op het volledige gamma van Troldtekt akoestische platen. Waaronder de platen die in hun natuurlijke kleur geleverd worden en de platen die worden geschilderd in de Troldtekt standaard kleuren.

Troldtekt C2C

LEED en BREEAM-NL erkennen Cradle to Cradle

In de laatste versies van de Amerikaanse LEED-certificering en de Nederlandse versie van de BREEAM-regeling, zijn kredieten en de punten toegekend bij Cradle to Cradle gecertificeerde producten die worden gebruikt in gebouwen.

Cradle to Cradle certificering kan worden bereikt voor producten die, na grondig onderzoek, voldoen aan de eisen in vijf gebieden. Zo moet het product duurzaam geproduceerd worden en zo gezond zijn dat het een deel van een biologische of technische kringloop kunnen worden.

Troldtekt, Google HQ

Google Portico

Portico is de naam van de nieuwe database van Google. Het is ontworpen om het gemakkelijker te maken voor project planners, om slimme en gezonde materialen te kiezen voor de bouw van productieve werkomgevingen voor de werknemers van de grote zoekmachine.

Troldtekt Google Portico

Google HQ in Dublin

Troldtekt, Google HQ

Medewerkers uit 65 landen werken op het Europese hoofdkantoor van Google in Dublin. De vier kantoorgebouwen zijn een rijkdom aan vormen, kleuren en spannende interieurs. Het gebouw rekent ook vijf restaurants, fitness kamers en een 25-meter zwembad. Het project verwacht LEED Platinum- gecertificeerd te worden.

Bekijk foto’s en lees meer

Kleuterschool in Haukaasen

Troldtekt akoestische plafonds zijn de natuurlijke keuze voor het verzekeren van een superieure akoestiek en een gezond binnenklimaat in bijvoorbeeld instellingen voor kinderzorg

De buitenshuis kleuterschool in Trondheim was het eerste nieuwe onderwijsgebouw in Noorwegen die BREEAM-NOR-gecertificeerd is. De kleuterschool is gecertificeerd in de categorie 'zeer goed', en heeft dus een duurzaam profiel in relatie tot de bouwmaterialen, warmtebron, energieverbruik en design. De kleuterschool is voornamelijk gemaakt van hout, waardoor Troldtekt plafondplaten een voor de hand liggende keuze was.

Bekijk foto’s en lees meer

School in Oak Meado

Troldtekt, Oakmeadow Primary School

De school is een van de eerste Passivhaus-gecertificeerd basisschool in het Verenigd Koninkrijk. Het heeft een zeer laag energieverbruik, en geeft leerkrachten en leerlingen een comfortabele werkomgeving met frisse lucht, goede ventilatie, daglicht en een ruime indeling. Het architectenbureau Archetype heeft ook een goede geluidsomgeving in de klaslokalen en de sporthal gecreëerd, wat normaal gesproken lawaaierige plaatsen zijn.

Bekijk foto’s en lees meer

Themaoverzicht

Met onze Troldtekt thema’s vestigen we aandacht op actuele trends op het gebied van akoestiek, binnenklimaat, architectuur en duurzaam bouwen.

Troldtekt Newsletter