Thema: Architectuur in de Hoofdstad van Cultuur

Aarhus Ø

Europa heeft Aarhus in het zicht als Europese Hoofdstad van Cultuur in 2017. De creatieve beroepen in de stad genieten van de spotlights, inclusief een breed scala aan architectenfirma’s, groot en klein.

In dit nieuwe thema vindt u ook voorbeelden van de stedelijke ontwikkelaar Rune Kilden van de fantastische veranderingen die plaatsvinden in Aarhus Docklands.

Lees een interview met Jørgen Bach, een partner bij Arkitema Architects. Hij is ook de voorzitter van The Architecture Project – een businesscluster die onder andere achter de Rising Architecture Week zit. De architectonische biënnale vindt plaats op 11-15 september in Aarhus.

Rising Architecture week organiseert evenementen in de stad en een conferentie in Godsbanen, waar “kaarthuizen” van meerdere meters hoog, gemaakt uit Troldtekt akoestische panelen, een achtergrond bieden voor discussies over architectuur en oplossingen voor de uitdagingen van de toekomst. 

De meeuwen zijn weggevlogen en de architectuur komt tot zijn recht

Gedurende de laatste zeven jaar werd de noordelijke havenregio in Aarhus getransformeerd van containerterminal tot aantrekkelijk stedelijk district, met opwindende gebouwen ontworpen door wereldberoemde architecten.

Leven brengen in nieuwe stedelijke districten kan een uitdaging zijn, maar haven zwembaden, eiland tuinen, restaurants en een 128 meter hoog uitkijkpunt zal mensen trekken naar Aarhus Docklands.

Troldtekt, Rising Architecture Week

Aarhus architectonische biënnale is van plan te groeien

De architectonische scene in Aarhus is net één grote familie, die in 2014 samengebracht werd door The Architecture Project. De businesscluster promoot architecten gebaseerd in Aarhus, en creëert tegelijkertijd banen in de creatieve industrie.

Dit gebeurt onder andere door evenementen zoals de Rising Architecture Week, die plaatsvindt op 11-15 september in Aarhus. Jørgen Bach, voorzitter van The Architecture Project en partner bij Arkitema Architecten, beschrijft de ambities van de cluster.

Troldtekt, Rising Architecture Week

Troldtekt kaarthuizen bepalen het decor voor biënnale

De Rising Architecture Week presenteert culturele evenementen tijdens Aarhus 2017-Europese Hoofdstad van Cultuur. In deze creatieve omgeving, de voormalige vrachtwerf van het spoor Godsbanen, heeft architectencollectief Raumlabor het decor bepaalt met een indrukwekkende Troldtekt installatie.

De installatie werd gecreëerd met gebruik van Troldtekt akoestische panelen, die zoals “kaarthuizen” gestapeld werden tot wel vijf meter hoog. Als de biënnale voorbij is kunnen de panelen hergebruikt worden in bouwprojecten, zeggen de architecten.

Troldtekt, Rising Architecture Week

Themaoverzicht

Met onze Troldtekt thema’s vestigen we aandacht op actuele trends op het gebied van akoestiek, binnenklimaat, architectuur en duurzaam bouwen.

Troldtekt Newsletter