Thema: Innovatie

Troldtekt the porcelain garden home

Innovatie maakt deel uit van het werk van architecten. Dat zijn de woorden van Lone Wiggers, een architect en partner van de architecturale firma C.F. Møller. Lees het interview, waarin ze aanhaalt hoe architecturale ontwerpen de weg kunnen openbreken voor nieuwe materialen of werkmethodes.

De German Design Council heeft net de German Design Awards 2017 toegekend. In een interview met Troldtekt geeft de CEO van de German Design Council, Andrej Kupetz, zijn zicht op nieuwe trends. Eén van de winnaars van dit jaar was de Troldtekt Rhomb – die duurzaamheid, elegantie en uitstekende akoestiek samenbrengt in één enkele wandoplossing.

Troldtekt’s eigen wedstrijd, de Troldtekt Award, heeft veel innovatieve inzendingen van architectuur- en designstudenten van over de hele wereld ontvangen. Bekijk het winnende project en lees meer over de wedstrijd. Bekijk ook hoe hangende akoestische eilanden en geluidsabsorberende kunst een rustgevende thuisomgeving hebben gecreëerd voor een gezin in centraal Kopenhagen.

Innovation maakt goede oplossingen beter

Innovatie maakt deel uit van het werk van architecten. Dat zijn de woorden van Lone Wiggers, partner bij de architectuurfirma C.F. Møller.

De architecten leven volgens het credo dat alle nieuwe designprojecten een innovatief element moeten bevatten, maar altijd gebaseerd op een grondig begrip- en respect voor de bestaande oplossingen, het karakter van het gebouw en de gretigheid van de klant om nieuwe wegen te ontdekken.

troldtekt_Lone Wiggers

Troldtekt Award gaat naar Roemenië

Het jurypanel heeft twee studenten van de “Ion Mincu” Universiteit voor Architectuur en Verstedelijking in Boekarest verkozen als winnaars van de Troldtekt Award en 5000 euro. Zowel de tweede als derde plaats, alsook de speciale prijs gaan naar studenten uit Iran.

Het idee achter het winnende project- Troldtekt AIR – is het werken met Troldtekt cementgebonden houtwol in verschillende diktes. Op die manier kunnen de akoestische panelen zelfs gebruikt worden om een huis te bouwen.

Troldtekt Award 2016 Winner collage

Hout is trendy en aantrekkelijk voor ontwerpers

Duurzaamheid, een gedeeld gebruik van alledaagse producten en een fascinatie voor natuurlijke materialen zoals hout.

Dat zijn enkele van de toekomstige trends binnen interieurontwerp volgens de CEO van de German Design Council, Andrej Kupetz. In dit interview legt hij de opkomende trends uit.

troldtekt_Andrej Kupetz

German Design Award voor Troldtekt Rhomb

Voor het tweede jaar op rij is een ontwerpoplossing van Troldtekt onder de winnaars van de prestigieuze German Design Award. Dit jaar werden de awards uitgereikt op 10 februari tijdens een award ceremonie in Frankfurt.

Troldtekt ontving de prestigieuze eer voor Troldtekt Rhomb, een product dat duurzaamheid, elegant ontwerp en goede akoestiek samenbrengt in één enkele wandoplossing.

Troldtekt Globe Rhomb

Van slechte naar uitstekende akoestiek

Andreas en zijn gezin verhuisde van de VS naar een mooi appartement in het hart van Kopenhagen. Pas na de verhuizing realiseerde ze zich hoe slecht de akoestiek was -een groot probleem voor Andreas die leidt aan gehoorverlies.

Bekijk hoe Andreas uitlegt hoe hangende akoestische eilanden en geluidsabsorberende kunst aan de muren een vredige thuisomgeving hebben gecreëerd. Ook geeft de Deense trendexpert Mads Arlien-Søborg’s zijn kijk op de nieuwe akoestische oplossing die ontworpen werd voor het appartement.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg inspirerende artikelen over actuele trends op het gebied van akoestiek, binnenklimaat, architectuur en duurzaam bouwen rechtstreeks direct in je mailbox.

De nieuwsbrief wordt 4 keer per jaar verstuurd en elke editie richt zich op een relevant thema dat wordt behandeld in artikelen, foto’s en video’s.

Troldtekt nieuwsbrief

Themaoverzicht

Met onze Troldtekt thema’s vestigen we aandacht op actuele trends op het gebied van akoestiek, binnenklimaat, architectuur en duurzaam bouwen.

Troldtekt Newsletter