German Design Award voor Troldtekt Rhomb

Voor het tweede jaar op rij is een ontwerpoplossing van Troldtekt onder de winnaars van de prestigieuze German Design Award. Dit jaar werden de awards uitgereikt op 10 februari tijdens een award ceremonie in Frankfurt.

Troldtekt ontving de prestigieuze eer voor Troldtekt Rhomb, een product dat duurzaamheid, elegant ontwerp en goede akoestiek samenbrengt in één enkele wandoplossing.

Troldtekt Globe Rhomb

Het akoestische paneel Troldtekt Rhomb heeft een patroon waardoor het van dichtbij een prachtig herhaald patroon is, terwijl het vanaf een afstand lijkt op een driedimensionale kubusformatie.

De ontwerpoplossing was meteen een hit bij de jurypanels van verschillende internationale ontwerp awards: In de zomer van 2016 ontving Troldtekt al een ICONIC Award – Het product werd nu bekroond met een German Design Award 2017, uitgereikt in Frankfurt op 10 februari. Troldtekt Rhomb werd bekroond in de categorie Materialen en Oppervlakken.

Internationale erkenning
Dit is het tweede jaar op rij dat de ontwerpoplossing van Troldtekt twee awards van de German Design Council in de wacht sleept, in de vorm van zowel de German Design Award als de ICONIC Award. Vorig jaar sleepte Troldtekt Wave deze prijzen in de wacht.

“We zijn ongelofelijk trots dat we wederom een prijs van dit kaliber hebben mogen ontvangen. De German Design Award vraagt aandacht en erkenning op internationale markten, wat in de toekomst een toenemend deel zal uitmaken van ons werk”, zegt Peer Leth, CEO van Troldtekt.

Cradle to Cradle gecertificeerd natuurlijke product
Troldtekt Rhomb maakt deel uit van de Troldtekt akoestische serie, die gemaakt is van natuurlijke materialen: hout en cement. Alle producten in het Troldtekt gamma hebben goede akoestische-, brandveilige- en binnenklimaat eigenschappen, alsook een Cradle to Cradle certificering in de categorie zilver.
“Veel architecten kiezen ervoor om goede akoestiek, duurzaamheid en een speciaal esthetisch uiterlijk te combineren. Daardoor zien we een toenemende vraag naar onze gespoten akoestische panelen, net als onze ontwerpoplossingen zoals Troldtekt Rhomb en Troldtekt Wave”, zegt Peer Leth.

Bekijk meer foto’s van Troldtekt Rhomb