THEMA: Kantoren

Kantoren moeten ontworpen worden voor de virtuele wereld

Digitale samenwerkingstools en mobiele technologie veranderen de manier waarop de moderne werkplek georganiseerd moet worden.

Philip Tidd is een interieur ontwerpexpert bij Gensler,  vooraanstaande consultants op het gebied van samenhangend design. Hij sprak over toekomstig kantoordesign op de Nohr-Con conferentie in Kopenhagen op 14 april. Bekijk zijn inzichten in de nieuwe trends voor kantooromgevingen.

Troldtekt Vilhelm Lauritzen office theme

Menselijke overwegingen zouden goede akoestiek moeten leiden

Dr. Christian Nocke van Akustikbüro Oldenburg in Duitsland wordt gezien als een van de vooraanstaande specialisten in kamerakoestiek. Op 31 mei 2016 sprak hij op de DBZ Fachforum Akustik conferentie in Dortmund, over de impact van goede akoestiek in kantoren.

Dit is zijn kijk op het bereiken van goede akoestiek in een kantooromgeving.

Troldtekt Innovest office theme

TED talk: Gebouwen moeten ook ontworpen worden voor oren

Architecten zijn meer geïnteresseerd in hoe een gebouw eruitziet dan hoe het klinkt. Slechte akoestiek is een groot probleem voor onze gezondheid, productiviteit en sociale leven.

Dit waren speerpunten voor consultant Julian Treasure van The Sound Agency in Groot Brittannië, tijdens een inspirerende TED talk. Hij gaf ook voorbeelden van wat er vereist is om een goede akoestiek te bereiken.

Troldtekt TED Julian Treasure

Goede akoestiek met een levendig design

Akoestiek heeft een groot effect op het binnenklimaat in moderne kantoren. Echter speelt esthetiek ook een belangrijke rol voor de meeste mensen.

Troldtekt biedt verschillende designoplossingen die gebruikers en consultants toestaan de klassieke akoestische panelen een uniek en levendig design te geven.

Troldtekt, Globe Systems

Als de akoestiek slecht is, wordt geluid lawaai. Daarom is het belangrijk om bekend te zijn met de begrippen geluidsdruk, spraakverstaanbaarheid, frequentie, nagalmtijd en geluidsabsorptiewaarde.

Leer over de belangrijkste termen binnen de kamerakoestiek, of bereken de akoestiek in een kamer met behulp van de Troldtekt akoestiek calculator.

Introductie tot de akoestiek

Troldtekt akoestiek calculator

Themaoverzicht

Met onze Troldtekt thema’s vestigen we aandacht op actuele trends op het gebied van akoestiek, binnenklimaat, architectuur en duurzaam bouwen.

Troldtekt Newsletter