THEMA: Kantoren

Troldtekt, office Sønderborg

Skype-vergaderingen en kennis delen via de mobiele telefoon; digitale manieren van samenwerken stellen nieuwe eisen aan het design, de akoestiek en het binnenklimaat van het fysieke kantoor.

Lees een interview met Philip Tidd, expert op het gebied van kantoordesign bij Gensler, een wereldwijd consulting bedrijf. Hij benadrukt dat het kantoor van de toekomst verschillende plekken moet hebben waar werknemers zich kunnen concentreren, samen kunnen werken en leren.

Leer hoe je een goede akoestiek kunt bereiken in een kantooromgeving. Dr. Christian Nocke van Akustikbüro Oldenburg in Duitsland is één van de toonaangevende specialisten op het gebied van ruimte-akoestiek. Hij noemt menselijke overwegingen als leidraad voor een goede akoestiek.

Bekijk een inspirerende TED talk over akoestiek en zie voorbeelden van hoe nieuwe designoplossingen van Troldtekt een goede akoestiek en uniek design combineren op kantoor.

Kantoren moeten ontworpen worden voor de virtuele wereld

Digitale samenwerkingstools en mobiele technologie veranderen de manier waarop de moderne werkplek georganiseerd moet worden.

Philip Tidd is een interieur ontwerpexpert bij Gensler,  vooraanstaande consultants op het gebied van samenhangend design. Hij sprak over toekomstig kantoordesign op de Nohr-Con conferentie in Kopenhagen op 14 april. Bekijk zijn inzichten in de nieuwe trends voor kantooromgevingen.

Troldtekt - Vilhelm Lauritzen

Menselijke overwegingen zouden goede akoestiek moeten leiden

Dr. Christian Nocke van Akustikbüro Oldenburg in Duitsland wordt gezien als een van de vooraanstaande specialisten in kamerakoestiek. Op 31 mei 2016 sprak hij op de DBZ Fachforum Akustik conferentie in Dortmund, over de impact van goede akoestiek in kantoren.

Dit is zijn kijk op het bereiken van goede akoestiek in een kantooromgeving.

Troldtekt Innovest

TED talk: Gebouwen moeten ook ontworpen worden voor oren

Architecten zijn meer geïnteresseerd in hoe een gebouw eruitziet dan hoe het klinkt. Slechte akoestiek is een groot probleem voor onze gezondheid, productiviteit en sociale leven.

Dit waren speerpunten voor consultant Julian Treasure van The Sound Agency in Groot Brittannië, tijdens een inspirerende TED talk. Hij gaf ook voorbeelden van wat er vereist is om een goede akoestiek te bereiken.

Troldtekt TED Julian Treasure

De concepten binnen de ruimteakoestiek

Als de akoestiek slecht is, wordt geluid lawaai. Daarom is het belangrijk om bekend te zijn met de begrippen geluidsdruk, spraakverstaanbaarheid, frequentie, nagalmtijd en geluidsabsorptiewaarde.

Leer over de belangrijkste termen binnen de kamerakoestiek, of bereken de akoestiek in een kamer met behulp van de Troldtekt akoestiek calculator.

Introductie tot de akoestiek

Troldtekt akoestiek calculator

Vilhelm Lauritzen

Troldtekt - Vilhelm Lauritzen

In Nordhavn, Kopenhagen, heeft Vilhelm Lauritzen Architecten een oude magazijnruimte getransformeerd tot modern kantoor, waar de architecten nu gezeteld zijn. De betonnen vloer werd behouden, bestaande pijlers, muren en liggers werden wit geverfd en grote raamsecties werden ingebouwd in de voorheen solide buitenmuren. Het plafond werd bekleed met Troldtekt panelen met geïntegreerde verlichting.

Bekijk foto´s en lees meer

BBC TV centrum

Troldtekt, BBC Television Centre

Het BBC TV centrum in Londen werd recentelijk uitgebreid opnnieuw ontworpen door HOK architecten. De interne structuur en services van het gebouw werden blootgesteld gelaten en de archiect creëerde een open en flexibele werkplek met een industrieel thema. Hoog kwalitatieve Troldtekt panelen, op alle plafonds en de constructie rondom het circelvormige atrium, reduceren lawaai en galm tot een minimum en garanderen een aangename en kalme omgeving.

 

Bekijk foto’s en lees meer

Kantoorgebouw C

Troldtekt, Sønderborg Office

De wereldberoemde architect uit de VS Frank Gehry heeft een masterplan bedacht voor het havenfront in Sønderborg, Denemarken. Kantoorgebouw C is recht aan de waterkant gelegen en werd ontworpen door Shmidt Hammer Lassen architecten. Troldtekt panelen op de zijkanten van het balkon en de plafonds verzekeren een aangename akoestische omgeving die past bij de exclusieve architectuur.

Bekijk foto’s en lees meer

Themaoverzicht

Met onze Troldtekt thema’s vestigen we aandacht op actuele trends op het gebied van akoestiek, binnenklimaat, architectuur en duurzaam bouwen.

Troldtekt Newsletter