Goede akoestiek met een levendig design

Globe Systems heeft ervoor gekozen om een goede akoestiek te combineren met een uniek design in hun hoofdkantoor in Søften, ten noorden van Aarhus, Denemarken. Het bedrijf koos voor Troldtekt wave, Troldtekt mozaïek en Troldtekt rhombe panelen. Globe Systems verkoopt communicatie uitrusting aan kantoren en callcenters.

Troldtekt, Globe Systems

Akoestiek heeft een groot effect op het binnenklimaat in moderne kantoren, maar esthetiek speelt ook een rol voor de meeste mensen.

Troldtekt biedt verschillende ontwerpoplossingen die ontwikkelaars en consultants in staat stellen om de klassieke akoestische panelen een uniek en levendig design te geven.

Troldtekt cementgebonden houtwol is een oprecht materiaal met een natuurlijke en karakteristieke look. De variaties aan kleuren, structuren, randafwerkingen en ophangsystemen bieden een breed gamma aan op maat gemaakte oplossingen.

Troldtekt gaat een stap verder met het lanceren van nieuwe ontwerpoplossingen. De Troldtekt wave, Troldtekt mozaïek en Troldtekt rhombe producten maken het mogelijk om een goede akoestiek te combineren met een uniek design, bijvoorbeeld in kantooromgevingen.

Alle drie de ontwerpoplossingen bieden dezelfde goede akoestiek, brandveiligheid en binnenklimaat eigenschappen als de klassieke Troldtekt akoestische panelen. Het volledige gamma Troldtekt akoestische panelen is Cradle to Cradle gecertificeerd in de categorie zilver, zowel in naturel- als standaard gespoten kleuren.  

Troldtekt, wave

Troldtekt® wave: een prijswinnend golvend paneel

Troldtekt wave is een golfvormig akoestisch paneel dat muur- en wandoppervlakken een sculpturale, driedimensionale look geeft. De gevarieerde golven creëren een gevoel van beweging in het oppervlak, terwijl ze tegelijkertijd de oprechtheid en simpliciteit van het materiaal benadrukken.

Troldtekt wave panelen kunnen geïnstalleerd worden in herhaalde patronen, horizontaal of verticaal, in halfsteensverband of recht verband, wat de architect toelaat om zijn eigen driedimensionaal oppervlak voor geluidsabsorberende wand- of plafondoppervlakken te ontwerpen.

Sinds de lancering in de zomer van 2015 heeft Troldtekt wave verschillende duurzaamheids- en ontwerp awards gewonnen: de German Design Award, de ICONIC Award, de Green Product Award en  de Danish Building Industry Climate Award.

Troldtekt mosaik

Troldtekt® mozaïek: een kenmerkende visuele expressie

Troldtekt mozaïek is Troldtekt’s akoestische paneel in verschillende groottes, ontworpen in een selectie van standaard Troldtekt kleuren. Fabriek gespoten panelen zijn beschikbaar in alle NCS- of RAL-kleuren.  

Troldtekt mozaïek geeft de architect de vrijheid om een kenmerkende, unieke visuele look aan een muur te geven. 

Troldtekt rhomb nominated for German Design Award 2017

Troldtekt® rhombe: een driedimensionaal uiterlijk

Troldtekt rhombe geeft de muur of wand een driedimensionaal uiterlijk. Deze ontwerpoplossing is een voorbeeld van Troldtekt’s akoestische panelen met CNC-gefreesde patronen. Van dichtbij lijkt rhombe een mooi, herhaaldelijk patroon van oppervlakken, terwijl het van veraf lijkt op een kubusformatie.

Goede akoestiek, een elegant design en duurzaamheid zijn gecombineerd in één oplossing met Troldtekt rhombe, wat door de jury van de German Design Award werd beloond met een ICONIC Award 216, in de categorie Wand, Vloer en Plafond. Daarnaast is Troldtekt Rhombe de winnaar van de German Design Award 2017.

Meer over de drie ontwerpoplossingen