Kom naar Kopenhagen

Troldtekt thema over architectuur, gastronomie en goede akoestiek in Kopenhagen

Welke stad zou je in 2019 moeten bezoeken? Volgens Lonely Planet - 's werelds toonaangevende reisgids - moet Kopenhagen bovenaan je lijstje staan. De titel van topstad in 'Best in Travel 2019' is opnieuw een triomf voor de Deense hoofdstad, die in de afgelopen jaren herhaaldelijk is gepromoot door experts op het gebied van architectuur, gastronomie en duurzaamheid.

In deze thematische artikelen kun je een interview lezen met Rita Justesen, directeur planning en architectuur bij CPH City & Port Development, dat een sleutelrol speelt in de ontwikkeling van Kopenhagen. Ze vertelt over de duurzame visie op architectuur van de Deense hoofdstad.

Er is ook een gids voor de gastronomie van Kopenhagen met superieure akoestiek. Volg een rondleiding door het wetenschapscentrum Experimentarium en een gloednieuwe bibliotheek / cultureel centrum in Tingbjerg.

Ontdek Kopenhagen - nummer één van ‘s werelds beste steden

Een extreem hoge culinaire standaard en een speciaal vermogen om de architecturale contrasten tussen oud en nieuw te benutten. Deze factoren brachten Kopenhagen naar de top van Lonely Planet's lijst met steden om in 2019 te bezoeken.

Troldtekt thema over architectuur, gastronomie en goede akoestiek in Kopenhagen

Heropleving van de klassieke architectuur in Kopenhagen

Opvallende gebouwen in het stedelijk landschap behoren tot het verleden. De architectuur van de nieuwe gebouwen die opduiken in de nieuwe stadsdistricten van Kopenhagen langs de haven moet passen bij de omgeving. Het doel van Kopenhagen om in 2025 koolstofneutraal te worden, heeft er ook aan bijgedragen dat duurzame certificeringen standaard zijn in de bouw.

Lees interviews met Rita Justesen van CPH City & Port Development en Henrik Stener Pedersen van Ramboll.

Troldtekt thema over architectuur, gastronomie en goede akoestiek in Kopenhagen

Gids: Ervaar gastronomie en superieure akoestiek in Kopenhagen

Kopenhagen biedt eten en wijn van topklasse en een aantal van de restaurants in de stad hebben een goede akoestiek onderdeel van de ervaring gemaakt. Een verstandige keuze, omdat uit onderzoek blijkt dat geluid onze smaak beïnvloedt. Bekijk onze gids voor restaurants en cafés in Kopenhagen met superieure akoestiek. Smakelijk!

Drinken en dineren met goede akoestiek - Troldtekt gids voor gastronomie en superieure akoestiek in Kopenhagen

Wetenschap voor iedereen bij Experimentarium

Het gerenommeerde wetenschapscentrum van Kopenhagen, Experimentarium, is na een renovatie en uitbreiding heropend, met 16 interactieve tentoonstellingen. De architectuur is rechtstreeks geïnspireerd door wetenschap en technologie - en TIME Magazine noemde het centrum in zijn lijst van de 'World's Greatest Places 2018'.

Plafondbekleding met akoestische panelen van Troldtekt in Science Center Experimentarium, Kopenhagen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg inspirerende artikelen over actuele trends op het gebied van akoestiek, binnenklimaat, architectuur en duurzaam bouwen rechtstreeks direct in je mailbox.

De nieuwsbrief wordt 4 keer per jaar verstuurd en elke editie richt zich op een relevant thema dat wordt behandeld in artikelen, foto’s en video’s.

Troldtekt nieuwsbrief

Themaoverzicht

Met onze Troldtekt thema’s vestigen we aandacht op actuele trends op het gebied van akoestiek, binnenklimaat, architectuur en duurzaam bouwen.

Troldtekt Newsletter