THEMA: Ontwerp en innovatie in architectuur

Troldtekt Ikast Hjertet

Een zinvolle combinatie van functie en esthetiek. Verband tussen stadsleven en gebouwen. Kunst en design op plafonds en muren. Architectonische schoonheid omvat vele aspecten die - in combinatie - een enorme impact hebben op ons dagelijks leven en welzijn.

Om deze reden worden esthetiek en ontwerp meegewogen in verschillende van de toonaangevende certificeringsregelingen voor duurzaam bouwen. In dit thema leest u over DGNB Diamond en over de WELL Building Standard, die schoonheid en design als twee van hun belangrijkste parameters hebben.

Er is ook een interview met Jörg Schmitt, Innenarchitekt und Art-Direktor bei raumprobe. Hij legt uit hoe duurzaamheid een speler is geworden bij het ontwerpen van nieuwe producten. Bekijk ook de video waarin Troldtekt' eigen architect Michael Christensen de gedachte achter de bekroonde Troldtekt® designoplossingen onthult.

Duurzaamheid vormt het ontwerp van onze tijd

Eeuwenlang heeft ontwerp problemen opgelost of iets veranderd. De afgelopen jaren is er echter een nieuwe en onderscheidende stakeholder bij het ontwerpproces gekomen: duurzaamheid.

Volgens Jörg Schmitt, interieurontwerper en art director bij het Duitse materialenbureau raumprobe, bepaalt duurzaamheid zowel het tijdperk waarin we leven als het design ervan.

>> Lees het interview met Jörg Schmitt

Ontwerp en innovatie in architectuur

Een eerbetoon aan de genialiteit van architectuur

De Kasper Salin-prijs is de meest prestigieuze onderscheiding in de Zweedse architectuur.

Katarina O Cofaigh, senior adviseur bij Architects Sweden, vertelt over de prijs en de factoren die door de jaren heen cruciaal zijn geweest voor gebouwen om deze te ontvangen.

>> Lees het interview

Troldtekt, Skissernas Museum

DGNB Diamond viert architectonische uitmuntendheid

Een goed ontworpen gebouw is duurzamer omdat de gebruikers er beter voor zullen zorgen. Maar superieur ontwerp kan moeilijk te certificeren zijn. Om dit te verhelpen heeft DGNB een speciaal onderscheid ontwikkeld, genaamd DGNB Diamond.

De CEO van DGNB, Dr. Christine Lemaitre, legt uit hoe DGNB Diamond uitzonderlijke esthetiek en architectonische kwaliteit viert in een gebouw.

>> Lees het interview met Dr. Christine Lemaitre

Plafonds met Troldtekt akoestische panelen in schoolgebouwen

Architectonische schoonheid voor beter welzijn

Wanneer we een zinvolle samensmelting van functie en esthetiek ervaren, verhoogt dat ons welzijn, blijkt uit onderzoek uit Australië.

Architectonische schoonheid en design spelen zo'n grote rol dat ze meegenomen worden in de US WELL Building Standard, die zich richt op gezondheid en welzijn.

>> Lees meer over het belang van mooi design

Troldtekt panelen als wandbekleding in kantoorgebouwen

Een eerbetoon aan de prachtige gebouwen van Kopenhagen

Al meer dan 100 jaar reikt de stad Kopenhagen een award uit voor bijzonder vooraanstaande gebouwen en stedelijke omgevingen.

Maak kennis met de stadsbouwmeester van Kopenhagen, Camilla van Deurs, die uitlegt hoe de architectuur van de stad in de loop van de tijd is veranderd - en bekijk de winnende projecten van het voorjaar van 2020.

>> Lees interview met stadsarchitect

Troldtekt akoestische plafonds zijn de natuurlijke keuze voor het verzekeren van een superieure akoestiek en een gezond binnenklimaat in bijvoorbeeld scholen en onderwijsinstituten

Bekroonde designlijn biedt architectonische vrijheid

De lijn van Troldtekt designoplossingen heeft sinds de lancering in 2019 vele prijzen gewonnen. De lijn werd bekroond met een ICONIC Award en een German Design Award en was finalist voor de Danish Design Award. In het najaar van 2020 maakt de lijn de kans op een Duitse materiaalPREIS.

Lees meer over de oplossingen en bekijk de video, waarin de in-house architect van Troldtekt, Michael Christensen, zijn gedachten achter de ontwerplijn deelt.

>> Meer over Troldtekt designoplossingen

Ontwerp en innovatie in architectuur

Randers Arkitekten’s design studio

Akoestische plafonds van Troldtekt in kantoren en commerciële gebouwen

Met een sterke focus op duurzaamheid heeft Randers Arkitekten het gebouw waarin de ontwerpstudio is gevestigd getransformeerd. Troldtekt Line Design, met een gevarieerd patroon van gefreesde groeven, zorgt voor een superieure akoestiek en een visuele levendigheid.

Bekijk foto’s en lees meer

Privéwoning in Skanderborg

Plafonds met Troldtekt akoestische panelen in privéwoningen

Kwalitatieve materialen domineren het volledig gerenoveerde droomhuis aan de oevers van het Skanderborg meer in centraal Jutland, Denemarken. Troldtekt Line in een speciale grijstint maakt zowel een visueel als een akoestisch verschil in kamers met hoge plafonds.

Bekijk foto’s en lees meer

Hjertet in Ikast

Troldtekt Ikast Hjertet

C.F. Møller Architects heeft Troldtekt akoestische panelen gekozen voor het gemeenschapscentrum "Hjertet" - The Heart, dat verschillende internationale architectuurprijzen heeft gewonnen. Het centrum heeft een uitgesproken identiteit met hout als terugkerend materiaal.

Bekijk meer foto's en lees meer

Hout en duurzame oplossingen trekken ontwerpers aan

Duurzaamheid, een gedeeld gebruik van alledaagse producten en een fascinatie voor natuurlijke materialen zoals hout.

Dat zijn enkele van de toekomstige trends binnen het interieurontwerp, volgens de CEO van de German Design Council, Andrej Kupetz.

Ontwerp en innovatie in architectuur

Intieme restaurantervaring met Troldtekt® Line

Bij Restaurant Strandtangen in het Deense Skive gaat eerlijk Scandinavisch eten hand in hand met een elegant en stijlvol interieur.

Het middelpunt zijn de zwarte akoestische plafonds met gefreesde groeven, die een heel speciale sfeer creëren.

Intieme restaurantervaring met Troldtekt designoplossing

Designplafonds gebruikt in uniek interieur

Een ruwe betonnen setting is aangekleed met exclusieve producten in de meubel-, interieur- en kunstwinkel UniqueRoom.

Er is hier alleen ruimte voor een ontwerp dat opvalt tussen de massa - en daarom koos de eigenaar Troldtekt designoplossingen.

Troldtekt designplafonds gebruikt in uniek interieur

Inspiratie uit Japan

Het Sticks'n'Sushi restaurant in Tivoli Gardens, Kopenhagen, is tot nu toe de meest Japanse eetgelegenheid van de keten wat betreft het interieurontwerp.

De Troldtekt Rhomb designoplossing zorgt voor een aangename akoestiek en een uitnodigende sfeer met zachte materialiteit en een visueel patroon.

Troldtekt Sticks n Sushi

Innovation maakt goede oplossingen beter

Innovatie maakt deel uit van het werk van architecten. Dat zijn de woorden van Lone Wiggers, partner bij de architectuurfirma C.F. Møller.

De architecten leven volgens het credo dat alle nieuwe designprojecten een innovatief element moeten bevatten, maar altijd gebaseerd op een grondig begrip- en respect voor de bestaande oplossingen, het karakter van het gebouw en de gretigheid van de klant om nieuwe wegen te ontdekken.

troldtekt_Lone Wiggers

Van slechte naar uitstekende akoestiek

Andreas en zijn gezin verhuisde van de VS naar een mooi appartement in het hart van Kopenhagen. Pas na de verhuizing realiseerde ze zich hoe slecht de akoestiek was -een groot probleem voor Andreas die leidt aan gehoorverlies.

Bekijk hoe Andreas uitlegt hoe hangende akoestische eilanden en geluidsabsorberende kunst aan de muren een vredige thuisomgeving hebben gecreëerd. Ook geeft de Deense trendexpert Mads Arlien-Søborg’s zijn kijk op de nieuwe akoestische oplossing die ontworpen werd voor het appartement.

Ruwe natuurlijke materialen creëren warmte en intimiteit

Welke materialen zijn op de stijging van de mondiale architectuur? En hoe kan een bepaald materiaal helpen om het design en de functie te verenigen?

David Basulto is architect en hoofdredacteur en medeoprichter van 's werelds meest bezochte website architectuur, ArchDaily. Hoor zijn mening over de huidige trends in de internationale ontwerpen van gebouwen.

Troldtekt David Basulto wood wool award

Een mijlpaal ligt tussen land en zee

Het natuur en cultuur centrum in Krik, te midden van de strenge maar heldere westen Jutland kustlandschap, heeft net de WOOD WOOL AWARD™ 2015 gewonnen. Het gebouw is ontworpen door Force4 Architects, en is voorzien van een bescheiden, duidelijke geometrie en eenvoudige materialen.

De robuuste materialen, beton, hout, golfplaten, accentueren de invloed van de wind en de zee op de bouwlocatie. De muren en acht meter hoog zadeldak van de grote gemeenschappelijke ruimte zijn elegant bekleed met wit geschilderde ultrafijne structuur Troldtekt platen.

Troldtekt, Krik, natur og kulturhus

Themaoverzicht

Met onze Troldtekt thema’s vestigen we aandacht op actuele trends op het gebied van akoestiek, binnenklimaat, architectuur en duurzaam bouwen.

Troldtekt Newsletter