Akoestiek & Design

Cultuur en sportcentrum winnen WOOD WOOL AWARD™

Force4 Architects in Kopenhagen en 4a Architekten in Stuttgart zijn de winnaars van de WOOD WOOL AWARD 2015.

Architecten en ontwerpers uit de hele wereld hebben vorig najaar projecten genomineerd voor de WOOD WOOL AWARD™ 2015. Troldtekt heeft dit gelanceerd voor het 80 jarige bestaan van Troldtekt houtwolcement te vieren.

 

 

 

Troldtekt wood wool award 2015 winners

Ruwe natuurlijke materialen creëren warmte en intimiteit

Welke materialen zijn op de stijging van de mondiale architectuur? En hoe kan een bepaald materiaal helpen om het design en de functie te verenigen?

David Basulto is architect en hoofdredacteur en medeoprichter van 's werelds meest bezochte website architectuur, ArchDaily. Hoor zijn mening over de huidige trends in de internationale ontwerpen van gebouwen.

Troldtekt David Basulto wood wool award

Een mijlpaal ligt tussen land en zee

Het natuur en cultuur centrum in Krik, te midden van de strenge maar heldere westen Jutland kustlandschap, heeft net de WOOD WOOL AWARD™ 2015 gewonnen. Het gebouw is ontworpen door Force4 Architects, en is voorzien van een bescheiden, duidelijke geometrie en eenvoudige materialen.

De robuuste materialen, beton, hout, golfplaten, accentueren de invloed van de wind en de zee op de bouwlocatie. De muren en acht meter hoog zadeldak van de grote gemeenschappelijke ruimte zijn elegant bekleed met wit geschilderde ultrafijne structuur Troldtekt platen.

Troldtekt Krik design theme

Troldtekt® wave wint German Design Award

De golf-vormige akoestisch plaat Troldtekt wave, werd officieel bekroond met de German Design Award 2016 tijdens een ceremonie in Frankfurt op 12 februari. Troldtekt wave, is Cradle to Cradle gecertificeerd en won in de categorie Materiaal en oppervlakken.

De jury merkte op dat Troldtekt wave platen "kamers warmte, rust en elegantie geven" en "maken een breed scala van ontwerpmogelijkheden mogelijk", en samengevat "een geweldig product dat zowel functioneel als esthetisch ongelooflijk is."

De German Design Award wordt uitgereikt door de German Design Council, een van 's werelds toonaangevende design centers.

Troldtekt German Design Award 2016

Themaoverzicht

Met onze Troldtekt thema’s vestigen we aandacht op actuele trends op het gebied van akoestiek, binnenklimaat, architectuur en duurzaam bouwen.

Troldtekt Newsletter