Troldtekt® wave wint German Design Award

De golf-vormige Troldtekt wave is een van de winnaars van de prestigieuze German Design Award 2016. De akoestisch plaat, een Cradle to Cradle gecertificeerd natuurlijk product, is de winnaar in de categorie Materiaal en oppervlakken.

De prijs werd uitgereikt tijdens een ceremonie in Frankfurt op 12 februari.

Troldtekt wave German Design Award Winner

Troldtekt was een van de winnaars toen de German Design Council de German Design Award 2016 uitreikte op 12 februari. Troldtekt lanceerde de Troldtekt® wave medio 2015. Een golf-vormige akoestisch plaat, gemaakt van de natuurlijke materialen hout en cement. De jury van de German Design Award selecteerde Troldtekt wave als winnaar van de categorie Materiaal en oppervlakken.

De jury merkte op dat Troldtekt wave platen "kamers warmte, rust en elegantie geven" en "maken een breed scala van ontwerpmogelijkheden mogelijk", en samengevat "een geweldig product dat zowel functioneel als esthetisch ongelooflijk is."

Erkenning op het hoogste niveau

Troldtekt CEO Peer Leth is erg trots om deze voorname prijs te hebben gewonnen.

"Het betekent veel voor ons dat we een nieuwe designer product, dat nu op het hoogste niveau is goedgekeurd, kunnen starten. De ontwikkeling van een duurzame, intelligente en esthetische akoestische oplossingen voor de moderne architectuur is in het hart van ons bedrijf. De German Design Award bevestigt dat we op de goede weg zijn", zegt hij.

Cradle to Cradle gecertificeerd in de categorie zilver

Troldtekt wave is een golf-vormige akoestisch plaat welke wand en plafond oppervlakken een sculpturaal, driedimensionale look geeft. De akoestisch plaat maakt deel uit van het Troldtekt assortiment, is het Cradle to Cradle gecertificeerd in de categorie zilver, en het beschikt over dezelfde goede akoestiek, brandvertragers en binnenklimaat eigenschappen als de andere akoestische platen.

TROLDTEKT WAVE - FEITEN

  • Troldtekt wave is een golf-vormige akoestisch plaat gemaakt van houtwolcement, een volledig natuurlijke materiaal.
  • De akoestisch plaat is Cradle to Cradle gecertificeerd in de categorie zilver en heeft goede akoestiek, brandvertragers en binnenklimaat eigenschappen.
  • Troldtekt wave werd gelanceerd in juni 2015 en heeft sindsdien de German Design Award, de iconische Award en de Green Product Award gewonnen.

GERMAN DESIGN AWARD - FEITEN

  • De German Design Award wordt uitgereikt door de German Design Council, die werd opgericht in 1953 en is nu een van 's werelds toonaangevende design centers. Lees meer op www.german-design-council.de
  • In 2016, werden in 48 categorieën prijzen toegekend in het kader van twee hoofdthema's: Uitstekende Communicatie Design en Uitstekende Product Design.
  • De prijzen werden officieel uitgereikt op 12 februari 2016 in Frankfurt.