Architecten vrij om iets buitengewoons te doen

De nieuwe Troldtekt designoplossingen zijn het resultaat van een doel en een regel. Het doel is om architecten de grootst mogelijke flexibiliteit te bieden bij het ontwerpen van plafonds en wanden voor een goede akoestiek. De regel is dat de oplossingen geschikt moeten zijn voor massaproductie. Luister naar wat de architect achter de nieuwe ontwerpregel te zeggen heeft.

Troldtekt designoplossingen zijn ontworpen door Michael Christensen, de interne architect van Troldtekt

In augustus 2018 kreeg de interne architect van Troldtekt, Michael Christensen, een ongewone opdracht: "Stel tien nieuwe designoplossingen voor en we zullen de drie beste ontwerpen". Ruim zes maanden later zijn vrijwel alle oorspronkelijke suggesties werkelijkheid geworden in de nieuwe designserie.

"Het doel tijdens het proces was om een breder scala aan oplossingen te lanceren die de grootst mogelijke architectonische vrijheid bieden. Het doel van de nieuwe designserie is een beroep te doen op architecten die willen dat de ruimte iets bijzonders doet in hun interieur, maar ook binnen een redelijk budget moeten blijven, "zegt Michael Christensen.

Het draait allemaal om het oppervlak
De verschillende designoplossingen in de serie hebben twee primaire kenmerken gemeen: ten eerste zijn ze in massaproductie en daarom concurrerend geprijsd. Ten tweede zijn ze ontworpen om plafond- en muuroppervlakken een naadloze uitstraling te geven.

"Ontwerper Søren Vester kwam langs, op zoek naar inspiratie, en hij maakte een goede opmerking die het motto werd voor mijn werk met de verschillende ontwerpen. "Het gaat niet om het paneel, maar om het oppervlak," zei hij, en dit vat de nieuwe serie mooi samen. "Elke oplossing is bedoeld om een compleet akoestisch oppervlak te vormen, groot of klein," zegt Michael Christensen.

"We hebben er ook bewust voor gezorgd dat de oplossingen flexibel zijn, zodat de panelen kunnen worden gecombineerd op manieren die een grote variatie in het ontwerp bieden," voegt hij eraan toe.

Gebaseerd op CNC-technologie
Als eerste stap in de ontwikkeling van de nieuwe oplossingen volgden Michael Christensen en zijn collega Bjarne Mortensen een cursus over CNC-technologie.

"We leerden over de mogelijkheden die CNC-bewerking biedt en over programmeren, wat we konden overbrengen naar onze machine in de productie. Sindsdien hebben we vele lange avonden doorgebracht, gewerkt en plezier gehad met prototypen in de CNC-freesbank en andere soorten freesmachines, "zegt Michael Christensen.

Hoewel hij degene is die alle nieuwe ontwerpen heeft opgesteld, benadrukt hij dat de nieuwe oplossingen het resultaat zijn van teamwork. Naast input van productontwikkelaar Bjarne Mortensen hebben een grote designgroep uit de verkoop en het Troldtekt-managementteam de productseries onderweg bijgeschaafd.

Van Scandinavisch tot expressief
Zijn architectonische achtergrond en ervaring van ontwerpstudio's hebben Michael Christensen klaargestoomd voor zijn werk aan de nieuwe ontwerpen.

"Als architect is het een klassieke discipline om standaardproducten te gebruiken om iets unieks of met een speciaal karakter te ontwerpen. Dit is de uitdaging die onze nieuwe designserie probeert aan te gaan, "zegt hij.

"Het doel was om vorm en functie samen te brengen voor een breed scala aan producten. Sommige van de nieuwe oplossingen passen goed bij Scandinavisch design - met rechte lijnen en hoeken, terwijl andere expressiever zijn.

Michael Christensen onthult dat de eenvoudige, modulaire designvarianten - Troldtekt® Line, Troldtekt® Line Design en Troldtekt® Tiles - zijn persoonlijke favorieten zijn.

De nieuwe Troldtekt® designlijn

Troldtekt designoplossingen zijn ontworpen door Michael Christensen, de interne architect van Troldtekt

Over Michael Christensen

  • Afgestudeerd als architect, MAA, van de School of Architecture in Aarhus in 2002.
  • Werd in 2003 betrokken bij Troldtekt A / S als een externe consultant die tekeningen en BIM-objecten voor architecten voorbereidde.
  • Hij heeft nu een vaste baan bij Troldtekt, waar hij werkt aan productontwikkeling, technisch advies en documentatie voor architecten.
  • Hij heeft eerder gewerkt voor de ontwerpstudio's van Ginneruparkitekter A / S en RUM.
  • Hij voltooide zijn opleiding tot DGNB-consultant in 2018.

Thema: Superieure akoestiek met elegant ontwerp

Met een nieuw scala aan designoplossingen krijgen architecten een geweldige kans om de uitstekende akoestiek van Troldtekt houtwolpanelen te combineren met een unieke uitstraling.

In het online thema "Superieure akoestiek met elegant ontwerp" geeft Troldtekt A / S de architect achter de nieuwe designoplossingen de kans om erover te vertellen en te laten zien hoe ze worden gebruikt in prachtige gebouwen.

>> Lees hier andere thema-artikelen

Troldtekt® designoplossingen bieden architecten veel vrijheid om superieure akoestiek te combineren met een expressieve uitstraling