Al meer dan 40 jaar goede akoestiek

24:e nov. 2017

De X-Akt meubel- en lifestylewinkel is gelegen aan de rand van Herning. De showroom van 2000 vierkante meter staat vol met internationaal gerenommeerde designproducten, van meubels en trendy interieuritems tot huiskunst. Het oude industriële gebouw werd gerenoveerd in 2014 om een gepaste omgeving te creëren voor de vele mooie lifestyleproducten.

Troldtekt, X-Akt

”We willen dat onze klanten geïnspireerd en positief verrast worden als ze onze showroom bezoeken”, zegt Bent Povlsen, eigenaar van X-Akt. ”Daarom besloten we dit oude textielgebouw te renoveren om een unieke omgeving met geschiedenis en karakter te creëren. Er is geen winkel zoals deze. Het open karakter, de groene betonnen vloer, ruwe muren en rustieke Troldtekt panelen zijn zeer goed afgestemd op de producten die we verkopen. We hadden niet hetzelfde resultaat kunnen bereiken als we een nieuwe winkel hadden gebouwd”.

De indrukwekkende showroom ziet er nog steeds vrijwel hetzelfde uit als toen het gebruikt werd voor voor de bloeiende textielindustrie van Herning, omstreeks het midden van de laatste eeuw. Zelfs toen realiseerde de gebruikers van het gebouw zich dat de open ruimtes, harde vloer en ruwe muren een behoefte creërde aan goed geluidsmanagement. Troldtekt panelen met normale structuur werden daarom geïnstalleerd, en tot op de dag van vandaag zijn ze er nog.

”We kozen ervoor het originele plafond te behouden om verschillende redenen. Het heeft uitstraling en uiteraard was een goede akoestiek belangrijk voor ons. Als we het showroom plafond hadden gerenoveerd, hadden we nog steeds een akoestische oplossing nodig. Het plafond is meer dan 40 jaar oud maar verzekerd nog steeds een goede akoestiek. Het biedt ook een mooi contrast met welgekende producten van bedrijven zoals Vitra, Norman Kopenhagen, HAY en anderen, “merkt Bent op.