Troldtekt geëerd door VILLUM FONDEN en VELUX FONDEN

2:a nov. 2017
Afgelopen woensdagavond ontving Peer Leth, CEO van Troldtekt, de Building Component Award 2017, ter ere van het duidelijke milieubeleid en de manier waarop het bedrijf succesvol een erg simpel product heeft ontwikkeld. Bij de award hoort een prijs van 100.000 Deense Kroon, die gebruikt zal worden voor een Troldtekt museum en showroom.

Troldtekt akoestische panelen is  het beste bouwcomponent van Denemarken. Dit werd duidelijk nadat de CEO van Troldtekt, Peer Leth, op 1 november de Building Component Award 2017 in ontvangst mocht nemen.

VILLUM FONDEN en VELUX FONDEN reiken om het jaar de award uit aan één of meer mensen die een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan het begrijpen van de waarde en het belang van bouwcomponenten, inclusief het praktische gebruik ervan in het dagelijks leven.

“Deze award is een erkenning van ons product, ons bedrijf, onze aanpak en zeker ook onze uiterst bekwame medewerkers. Dankzij hun dagelijkse toewijding, aandacht en teamhouding mag ik deze award accepteren”, zegt een trotse Peer Leth.

Modelvoorbeeld
De award gaat naar Troldtekt omwille van de significante ontwikkeling van haar product en het bedrijf zelf- met Peer Leth aan her roer- de afgelopen 12 jaar.

“Troldtekt akoestische panelen zijn een modelvoorbeeld van hoe een relatief simpel bouwcomponent, met gelimiteerde toepassing, ontwikkeld is zodat de panelen vandaag de dag esthetiek combineren met functionaliteit, en in veel verschillende soorten bouwprojecten toegepast kunnen worden”, zegt de voorzitter van het award comité, Bjarne Graabæk Thomsen. 

“Peer Leth heeft succesvol het goede voorbeeld gegeven door in zee te gaan met toegewijde en bekwame medewerkers en leveranciers. Gecombineerd met Troldtekt’s duidelijke milieuprofiel en gedocumenteerde duurzaamheidswerk, creëert het component aanzienlijke waarde voor de stakeholders en gebruikers van de bouwindustrie”, voegt hij toe.

Verlangen om het Troldtekt verhaal tentoon te stellen
Bij de award hoort een prijs van 100.000 Deense Kroon, en Peer Leth heeft al beslist waar het geld aan gespendeerd wordt.

“We zijn erg geïnspireerd door de VILLUM Window Collection, die de geschiedenis van het raam laat zien. Daarom zullen we het geld gebruiken om een nieuw museum op te richten over Troldtekt, dat ook één van de oudste producten is van bouwmaterialen in Denemarken”, zegt Peer Leth, waaraan hij toevoegt: “Specifiek voorzien we een gecombineerde showroom en museum, waar we stakeholders en klanten samen kunnen brengen. Hier zal het mogelijk zijn om de nieuwste Troldtekt akoestische oplossingen te ervaren, en herinneringen op te halen door middel van een tentoonstelling van afbeeldingen en effecten, die zelfs terug gaan tot het moment waarop de productie startte, in 1935”.

Peer Leth zegt dat het nieuwe museum gelegen zal zijn in Troldhede in West-Jutland, nabij de Troldtekt productiefaciliteiten, die in 2018 verder uitgebreid worden als deel van het uitbreidingsproject van 170 miljoen Deense Kroon.

Feiten over Troldtekt:

  • Troldtekt is een vooraanstaande ontwikkelaar en producent van akoestische plafond- en wandoplossingen.
  • Sinds 1935 zijn hout en cement de voornaamste natuurlijke materialen in onze productie, die plaatsvindt in Denemarken, in modern faciliteiten met een lage impact op het milieu.
  • Het productgamma omvat ook speciale oplossingen die akoestische plafonds combineren met bijvoorbeeld geïntegreerde ventilatie.
  • De business strategie van Troldtekt is gebaseerd op het Cradle to Cradle design concept, dat een belangrijke rol speelt in het verzekeren van voordelen voor het  milieu in 2022

Feiten over de Building Component Award:

  • VILLUM FONDEN en VELUX FONDEN reiken om het jaar de award uit aan één of meer mensen die een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan het begrijpen van de waarde en het belang van bouwcomponenten, inclusief het praktische gebruik ervan in het dagelijks leven.
  • De oprichter van de twee stichtingen, Villum Kann Rasmussen, startte zijn eigen bedrijf in 1941, en heeft intensief met bouwcomponenten gewerkt de rest van zijn leven. Zijn beroemdste bouwcomponent is het VELUX dakraam.
  • De award wordt om het jaar uitgereikt, en ging in 2015 naar Claus Dyre voor het uitvinden en de commercialisatie van de Unidrain lijnafvoer.

Meer informatie:

Peer Leth, CEO, Troldtekt A/S: +45 8747 8130 // ple@troldtekt.dk   
Tina Snedker Kristensen, Hoofd Marketing en Communicatie,, Troldtekt A/S: +45 8747 8124 // tkr@troldtekt.dk

Download het persbericht

Feiten over Troldtekt