Stedelijk restaurant in Ørestad

Rambla Grill & Bar bevindt zich op Arne Jacobsens Allé, in het hart van Ørestad, een levendige nieuwe wijk dicht bij het centrum van Kopenhagen. Spaans geïnspireerde gerechten worden geserveerd in de kamers met hoog plafond, die een rustige sfeer en uitzicht op het straatleven buiten bieden.

Troldtekt akoestische plafonds in restaurant
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Rambla Grill & Bar ligt dicht bij de Royal Arena en Fields, grenzend aan een van de belangrijkste verkeersaders van de wijk. Een rij bomen en een gracht scheiden het eetcafe van de straat en creëren ruimte voor een groot overdekt terras waar de gasten van Rambla kunnen genieten van een lunch of een drankje.

Het restaurant heeft zowel een lunch- als een dinermenu en biedt ruimte aan maximaal 120 gasten. Ook omvat het complex een feestzaal. De grote ruimte met hoog plafond op de hoek van het gebouw baadt in daglicht vanuit meerdere richtingen. De bar en de balie bevinden zich in het langwerpige deel van het restaurant, aan de straatkant, terwijl de meeste tafels zich aan de achterkant van het restaurant bevinden.

Restaurateur Timo Hoffman merkt op: "Ik vond het belangrijk dat het pand bij de buurt zou passen - nieuw, ruw en met het grenzeloos gevoel van “the sky is the limit”, zowel binnen als buiten op straat."

Gebalanceerd interieur

De kale betonnen muren zijn daarom onaangeroerd gelaten en de volledige plafondhoogte is behouden. Goede, comfortabele akoestiek wordt verzekerd door de grijze Troldtekt akoestische panelen die op de plafonds zijn geïnstalleerd, die zowel geluidsabsorberend zijn alsook zorgvuldig afgestemd op de rest van het interieurontwerp.

De ruwe grijze oppervlakken contrasteren mooi met de sfeerverlichting van ronde koperen hanglampen die relatief laag hangen en fungeren als een samenhangend element in het restaurant. Sommige stoelen zijn bekleed met cognackleurig leer en vormen een perfecte aanvulling op de andere meubels. Een stijlvol en elegant interieur met een onderscheidende rand van Spaanse charme dicht bij het hart van Ørestad.