Troldtekt A/S

Bij Troldtekt A/S, geloven wij dat akoestisch comfort en een gezond binnenklimaat de belangrijkste elementen zijn van hoogwaardige gebouwen. Sinds 1935 zijn we producent van Troldtekt akoestische panelen, gemaakt uit het natuurlijke materiaal hout en cement, gewonnen uit Deense minerale bronnen. Wij ontwerpen, ontwikkelen en produceren de platen in Denemarken - van lokale materialen en onder state-of-the-art en milieuvriendelijke omstandigheden.

De duurzame keuze

Troldtekt platen in naturel- en de standaard gespoten kleuren zijn goud gecertificeerd binnen het internationale duurzaamheidsconcept Cradle to Cradle. De certificering wordt bereikt doordat de akoestische platen geen schadelijke stoffen bevatten en daardoor aan de natuur terug gegeven kunnen worden als compost. Bij Troldtekt delen we de holistische benadering van het Cradle to Cradle-concept en zijn voeren dit ook door in onze bedrijfsstrategie. Bij het kiezen van Troldtekt producten voor duurzame gebouwen,  kunnen bestekschrijvers ervan verzekert zijn dat Troldtekt panelen bijdragen aan LEEDBREEAM en DGNB certificeringen.

 

Intelligente architectonische oplossingen

De visie van Troldtekt is om een trendsetter te zijn binnen intelligente akoestische oplossingen met focus op een duurzaam binnenklimaat. Daarom ontwikkelen wij voortdurend nieuwe speciale producten voor de moderne architectuur in nauwe samenwerking met architecten en consultants.

 

Een hoorbaar verschil

Troldtekt akoestische platen behoren vandaag de dag tot de belangrijkste en meest gevraagde oplossingen voor het waarborgen van een hoge kwaliteit wat betreft de geluidsomgeving. Onze platen bekleden plafonds en wanden in kantoren, commerciële- en industriële gebouwen en openbare voorzieningen zoals scholen, kleuterscholen, culturele centra, sportcentra, zwembaden en particuliere woningen. Troldtekt maakt een echt hoorbaar verschil, met name in de minimalistische architectuur, waar goede akoestiek vaak bemoeilijkt wordt door het veelvuldig gebruik van harde oppervlakken.

Missie - Om een bedenker en communicator van innovatieve akoestische oplossingen te zijn

Visie - Om een trendsetter in intelligente akoestische oplossingen te zijn.

Troldtekt Waarden

In 2015 besloot Troldtekt om de waarden van het bedrijf te vernieuwen en te versterken. Een grote groep medewerkers deed mee aan dit proces en het resultaat was drie nieuwe waarden die uitdragen wat we zijn:

Innovatief
Wij creëren resultaten door middel van ontwikkeling. Innovatie moet ervoor zorgen dat Troldtekt een trendsetter is binnen oplossingen voor intelligente akoestiek die zich richten op een duurzaam binnenklimaat.

Geloofwaardigheid
Wij doen wat we zeggen en wij komen onze beloften na. Wij communiceren openlijk over onze duurzame doelstellingen en resultaten.

Maatschappelijk verantwoord
De bedrijfsvoering wordt op een verantwoorde manier gedaan, ook op het gebied van het milieu, de maatschappij en onze werknemers. Verantwoord ondernemen is diep verankerd in onze bedrijfsvoering en het concept Cradle to Cradle hebben wij hoog in het vaandel staan.

Meer over Troldtekt A/S