Pers

28.04.2023

Verduidelijking met betrekking tot Troldtekt-producten op basis van FUTURECEM™

Troldtekt-producten op basis van FUTURECEM zijn niet CO2-negatief als je kijkt naar alle fasen in een EPD, dus gedurende de hele levenscyclus van het product.
Troldtekt A/S, luchtfoto, copyright© Troldtekt A/S
18.11.2021

Troldtekt A/S is searching the market for a new owner / partner

18de nov. 2021 Troldtekt A/S is searching the market for a new owner / partner There is a great demand for documented sustainable acoustic solutions in building projects. That is the experience at Troldtekt A/S, and the owner family behind the company now wants to find a new partner/owner, who can help realize Troldtekt’s growth potential both nationally and internationally. The process of finding a new partner/owner is underway.
Zwembad in Gensingen, Duitsland, ©Engineer Dipl.-Ing. Olaf Wiechers, architect.
03.03.2021

Bekijk trends in zwemcentra van de toekomst

Zwemmen en watersport zijn populaire activiteiten bij alle leeftijden en op alle vaardigheidsniveaus - en veel oude centra worden gerenoveerd en er worden nieuwe gebouwd. In een nieuw online thema brengt Troldtekt kennis, trends en voorbeelden samen die kunnen helpen bij het ontwerp van zwemcentra in 2021.
29.09.2020

Troldtekt wint DI Award 2020

Een panel van experts koos Troldtekt als winnaar van de prestigieuze DI Award 2020, in een sterke categorie waarin ook FLSmidth en Berendsen zaten. Troldtekt heeft de DI Award ontvangen voor het vergroten van haar concurrentievermogen door middel van een ambitieuze groene transformatie, gebaseerd op het Cradle to Cradle-concept.
Een zinvolle combinatie van functie en design. Een link tussen het stadsleven en de gebouwen. Kunst op plafonds en muren. In een nieuwe online thema benadrukt Troldtekt, met behulp van experts, het concept van architectonische schoonheid. Lees onder meer over het belang van esthetiek in toonaangevende certificatieschema's voor duurzaam bouwen. ©Helene Høyer Mikkelsen.
08.09.2020

Architectonische schoonheid

Lees meer over meetbare esthetiek met WELL en DGNB, duurzaamheid in materiaalontwerp, bekroonde akoestische oplossingen - en nog veel meer.
Hoewel duurzaam bouwen in opkomst is, weten nog steeds grote hoeveelheden van de schadelijke stoffen in bouwmaterialen erdoor te glippen in nieuwbouw en renovatie. In een nieuw online thema van Troldtekt A / S presenteren experts hun mening over de gezondheid van materialen en het binnenklimaat - en mogelijke oplossingen voor de uitdagingen. ©Kirstine Mengel.
12.08.2020

Bouwprojecten gezond en circulair maken

Hoewel duurzaam bouwen in opkomst is, weten nog steeds grote hoeveelheden van de schadelijke stoffen in bouwmaterialen erdoor te glippen in nieuwbouw en renovatie. In een nieuw online thema van Troldtekt A / S presenteren experts hun mening over de gezondheid van materialen en het binnenklimaat - en mogelijke oplossingen voor de uitdagingen.
In 2019 heeft Troldtekt een nieuwe fabriekslijn ingehuldigd. Volledig geautomatiseerde processen en state-of-the-art technologie hebben het energieverbruik per geproduceerde eenheid aanzienlijk verminderd - in lijn met UN SDG 12 (Verantwoord Verbruik en Productie).
12.08.2020

Nieuwe technologie vermindert energieverbruik met 20%

Troldtekt, dat akoestische panelen levert aan de bouwsector, heeft enorm geïnvesteerd in haar fabriek in Denemarken. Als gevolg van deze investeringen is het energieverbruik per geproduceerde vierkante meter met ongeveer 20% gedaald - in lijn met de focus van het bedrijf op Cradle to Cradle en de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de VN. De energie is voornamelijk afkomstig van windenergie en biobrandstoffen.
Scholen ontworpen voor beweging en binnenruimtes voor parkour en straatvoetbal; in 2020 vinden sport en beweging plaats in nieuwe omgevingen. Het is belangrijk dat de faciliteiten zijn ontworpen voor fysieke activiteit en lawaai - maar toch met gevoel voor esthetiek. Lees meer in een nieuw online thema van Troldtekt. ©Per á Hædd.
18.02.2020

Nieuwe vormen van beweging vragen om innovatieve architectuur

Scholen ontworpen voor beweging en binnenruimtes voor parkour en straatvoetbal; in 2020 vinden sport en beweging plaats in nieuwe omgevingen. Het is belangrijk dat de faciliteiten zijn ontworpen voor fysieke activiteit en lawaai - maar toch met gevoel voor esthetiek. Lees meer in een nieuw online thema van Troldtekt.
12.11.2019

Hoe certificeringen duurzaam bouwen bevorderen

Gebouwen waarvan is gedocumenteerd dat ze duurzaam zijn, bieden voordelen voor het milieu, gebruikers en ontwikkelaars. In een online thema richt Troldtekt zich op de voordelen van certificeringen voor duurzaam bouwen. Het thema omvat interviews met experts van Henning Larsen Architects en Ramboll, inspiratie van duurzame gebouwen in Noord-Europa en nieuws over de bijdrage van Troldtekt aan de toonaangevende certificeringen.
Hout is een gezond, elegant en flexibel natuurlijk materiaal dat een positieve bijdrage levert aan de koolstofvoetafdruk. Wanneer het hout FSC®-gecertificeerd is, kunnen ontwikkelaars en consultants aantonen dat het afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. In een nieuw online thema bekijkt Troldtekt de voordelen van bouwen met hout. Copyright © Troldtekt A / S.
24.10.2019

Thema: Hout is het duurzame bouwmateriaal van de toekomst

Hout is een gezond, elegant en flexibel natuurlijk materiaal dat een positieve bijdrage levert aan de ecologische voetafdruk. Wanneer het hout FSC®-gecertificeerd is, kunnen ontwikkelaars en consultants aantonen dat het afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. In een nieuw online thema bekijkt Troldtekt de voordelen van bouwen met hout.