Betere kinderopvanginstellingen

Het aantal kinderen neemt toe in verschillende Noord-Europese landen, dus ook de behoefte aan nieuwe kinderzorginstellingen. Het is belangrijk om het perspectief van de kinderen mee te nemen in het ontwerp van de nieuwe instellingen. Ook moet de architectuur de ontwikkeling van lichaam en geest ondersteunen. Dit zeggen twee ervaren architecten, professor Jens Ludloff en Nathalie Dziobek-Bepler, in een nieuw thema van Troldtekt A / S.

Het aantal kinderen neemt toe in verschillende Noord-Europese landen, dus ook de behoefte aan nieuwe kinderopvanginstellingen. Het is belangrijk om het perspectief van de kinderen mee te nemen in het ontwerp van de nieuwe instellingen, en dat de architectuur de ontwikkeling van lichaam en geest ondersteunt. Dit is het punt van ervaren architecten van Baukind en Ludloff + Ludloff uit Duitsland.

Volgens Mille Sylvest, gepromoveerd in de omgevingspsychologie en partner bij het adviesbureau Human Studio, moeten de nieuwe gebouwen voldoen aan de specifieke behoeften van de betreffende instelling - en geen universele sjabloon volgen. Ze wijst er ook op dat de architectuur van een goede kinderopvanginstelling flexibel genoeg moet zijn om een breed scala aan activiteiten te ondersteunen.

In dit thema kunt u lezen over Huset Nyvang in de Deense stad Randers, waar een verpleeghuis en kindercentrum onder één dak zijn ondergebracht. Ook leest u over Børnebyen Christianshavn in Kopenhagen, Drivhuset in Valby, Denemarken en Haukåsen Kindergarten in Trondheim, Noorwegen. Troldtekt draagt bij aan een superieure akoestiek in alle drie de instellingen.

Geselecteerde referenties