Ontwerp en innovatie in architectuur

Een zinvolle combinatie van functie en esthetiek. Verband tussen stadsleven en gebouwen. Kunst en design op plafonds en muren.

Architectonische schoonheid omvat vele aspecten die - in combinatie - een enorme impact hebben op ons dagelijks leven en welzijn.

Om deze reden worden esthetiek en ontwerp meegewogen in verschillende van de toonaangevende certificeringsregelingen voor duurzaam bouwen. In dit thema leest u over DGNB Diamond en over de WELL Building Standard, die schoonheid en design als twee van hun belangrijkste parameters hebben.

Er is ook een interview met Jörg Schmitt, Innenarchitekt und Art-Direktor bei raumprobe. Hij legt uit hoe duurzaamheid een speler is geworden bij het ontwerpen van nieuwe producten. Bekijk ook de video waarin Troldtekt' eigen architect Michael Christensen de gedachte achter de bekroonde Troldtekt® designoplossingen onthult.

Duurzaamheid vormt het ontwerp van onze tijd

Eeuwenlang heeft ontwerp problemen opgelost of iets veranderd. De afgelopen jaren is er echter een nieuwe en onderscheidende stakeholder bij het ontwerpproces gekomen: duurzaamheid.

Een eerbetoon aan de genialiteit van architectuur

De Kasper Salin-prijs is de meest prestigieuze onderscheiding in de Zweedse architectuur. Katarina O Cofaigh, senior adviseur bij Architects Sweden, vertelt over de prijs en de factoren die door de jaren heen cruciaal zijn geweest voor gebouwen om deze te ontvangen.

DGNB Diamond viert architectonische uitmuntendheid

Een goed ontworpen gebouw is duurzamer omdat de gebruikers er beter voor zullen zorgen.

Architecturale schoonheid voor meer welzijn

Wanneer we een zinvolle samensmelting van functie en esthetiek ervaren, verhoogt dat ons welzijn. Dit blijkt uit onderzoek van b.v. Australië. Lees hier meer.

Een eerbetoon aan de prachtige gebouwen van Kopenhagen

Maak kennis met de stadsarchitect van Kopenhagen, Camilla van Deurs, die in het nieuwste online Troldtekt thema uitlegt hoe de architectuur van de stad in de loop van de tijd is veranderd.

Bekroonde designlijn biedt architectonische vrijheid

Lees meer over de oplossingen en bekijk de video, waarin de in-house architect van Troldtekt, Michael Christensen, zijn gedachten achter de ontwerplijn deelt.

Hout en duurzame oplossingen trekken ontwerpers aan

Troldtekt interview met de CEO van de German Design Council, Andrej Kupetz, die het heeft over duurzaamheid, een gedeeld gebruik van alledaagse producten en een fascinatie voor natuurlijke materialen zoals hout, als toekomstige trends binnen het interieurontwerp. Lees hier meer.

Intieme restaurantervaring met Troldtekt® Line

Bij Restaurant Strandtangen in het Deense Skive gaat eerlijk Scandinavisch eten hand in hand met een elegant en stijlvol interieur. Het middelpunt is het zwarte Troldtekt Line akoestische plafond met gefreesde groeven, dat een heel speciale sfeer creëert. Bekijk hier het inspirerende restaurant.

Designplafonds gebruikt in uniek interieur

Een ruwe betonnen setting is aangekleed met exclusieve producten in de meubel-, interieur- en kunstwinkel UniqueRoom.

Innovation maakt goede oplossingen beter

Innovatie is een natuurlijk deel van het professionalisme en de werkmethode van de architect, zegt Lone Wiggers, architect en partner bij C.F. Møller. Lees het interview.

Ruwe natuurlijke materialen creëren warmte en intimiteit

Welke materialen worden steeds populairder in de mondiale architectuur? En hoe kan een bepaald materiaal helpen om design en functionaliteit  te verenigen?

Hout is trendy en aantrekkelijk voor ontwerpers

Interview over de toekomstige trends in interieurontwerp volgens de directeur van de German Design Council, Andrej Kupetz. Lees het interview en bekijk hier meer designtrends.

Van slechte naar uitstekende akoestiek

Andreas en zijn gezin verhuisde van de VS naar een mooi appartement in het hart van Kopenhagen. Pas na de verhuizing realiseerde ze zich hoe slecht de akoestiek was -een groot probleem voor Andreas die leidt aan gehoorverlies.

Bekijk hoe Andreas uitlegt hoe hangende akoestische eilanden en geluidsabsorberende kunst aan de muren een vredige thuisomgeving hebben gecreëerd. Ook geeft de Deense trendexpert Mads Arlien-Søborg’s zijn kijk op de nieuwe akoestische oplossing die ontworpen werd voor het appartement.

Themaoverzicht

Met onze Troldtekt thema’s vestigen we aandacht op actuele trends op het gebied van akoestiek, binnenklimaat, architectuur en duurzaam bouwen.