Designplafonds gebruikt in uniek interieur

Een ruwe betonnen setting is aangekleed met exclusieve producten in de meubel-, interieur- en kunstwinkel UniqueRoom.

Er is hier alleen ruimte voor een ontwerp dat opvalt tussen de massa - en daarom koos de eigenaar Troldtekt designoplossingen.

De meubel-, interieur- en  kunstwinkel UniqueRoom in Kopenhagen is ingericht als een huis met een keuken, badkamer, woonkamer en hal. De stijl is zo exclusief dat het zowel architecten als designbewuste huiseigenaren inspireert. Het meubilair werd overgevlogen vanuit verre continenten. Er wordt latte-kunst gemaakt in de koffie voor klanten en er hangt kunst van de grootste schilders van Denemarken.

"Oplossingen worden spannend wanneer de ontwerper buiten de gebaande paden heeft gedacht, en wanneer er een synergie is tussen functie, kwaliteit, ontwerp en prijs. Onze interieurontwerpen moeten een uitstraling hebben waardoor mensen 'wauw' denken ", zegt Nicolai Højgaard, mede-eigenaar van UniqueRoom.

"Veel huizen hebben betonnen of volledig witte muren, die een onpersoonlijke en kille omgeving creëren. Dit stelt eisen aan de materialen waarmee we de kamers vullen. Ik concentreer me op materialen en ik denk dat hout een opwindend materiaal is om mee te werken. Het is levend en organisch en draagt daarom warmte en ziel bij die interessante synergiën met harde oppervlakken kunnen creëren, "voegt hij eraan toe.

Creëert lange lijnen in de ruimtes

UniqueRoom heeft Troldtekt plafonds gemonteerd omdat de betonnen structuur resulteert in een slechte akoestiek. Nicolai Højgaard was op zoek naar een elegante akoestische oplossing en koos de Troldtekt® Line Design voor één van de vier ruimtes in de winkel.

"Ik ben gefascineerd door de Troldtekt Line, omdat het ontwerp lange lijnen aan de ruimte toevoegt, wat gewoon fantastisch is. Deze geven de kamer meer lengte en diepte dan anders het geval zou zijn. En je krijgt ook een uitstekende akoestiek ", zegt Nicolai Højgaard.

"Veel van mijn klanten zijn nogal onder de indruk van het designplafond en willen meer weten. Ze werken vaak aan bouwprojecten en richten zich daarom op het creëren van goede akoestiek. Iedereen wil dat zijn huis een plek is waar je tijd wilt doorbrengen. Dit is waar het om gaat wanneer ik mensen met interieurontwerp help ", zegt Nicolai Højgaard.

Meubel-, interieur- en kunstwinkel UniqueRoom

UniqueRoom

Project:
Meubel-, interieur- en kunstwinkel UniqueRoom, Amager Strandvej 110A, 2300 Kopenhagen S.

Troldtekt producten:
Plafondpanelen: Troldtekt en Troldtekt line akoestische panelen 
Kleur: Naturel grijs en Zwart 207
Structuur: Ultrafijn (1,0 mm houtwol)
Randafwerking: Rechte kanten, K0
Bevestiging: Met Troldtekt schroeven

THEMA