Nieuws en pers

Laatste nieuws

27.06.2023

Troldtekt akoestische panelen zijn nu verkrijgbaar in de nieuwe kleur Clay

Troldtekt lanceert nu een compleet nieuwe kleur - we noemen het Clay 210 - geschikt voor het schilderen van Troldtekt panelen op basis van FUTURECEM.
18.03.2022

Troldtekt v-line: Nieuwe designoplossingen met discrete groeven

Troldtekt lanceert nu twee nieuwe varianten van haar bekroonde designoplossingen. Troldtekt® v-line 1way en Troldtekt® v-line 2way akoestische panelen zijn voorzien van elegante v-vormige groeven die in het oppervlak zijn gefreesd. Troldtekt v-line is gebaseerd op de klassieke 25 mm Troldtekt akoestische panelen, en kan worden geproduceerd tegen zeer concurrerende prijzen.
03.03.2022

Cradle to Cradle: Troldtekt stijgt van Silver naar Gold-niveau

Troldtekt heeft een nieuwe mijlpaal bereikt als onderdeel van haar strategisch werk met duurzaamheid: het gehele assortiment van Troldtekt cementgebonden houtwolproducten is een niveau omhoog gegaan in het duurzame ontwerpconcept Cradle to Cradle - van Silver naar Gold. Het nieuwe certificaat is bereikt na overschakeling op nieuwe verfrecepten in de productie.    
17.09.2021

Nieuwe test: Troldtekt bestand tegen de meest vochtige ruimtes

Nieuwe documentatie toont aan dat Troldtekt bestand is tegen vochtniveaus tot 98 procent - in combinatie met hoge temperaturen. Hieruit blijkt dat de panelen geschikt zijn voor de meest veeleisende natte en warme omgevingen zoals bijvoorbeeld zwembaden.
08.09.2021

Troldtekt’s MVO-rapport één van de beste!

Voor het tweede jaar op rij is Troldtekt erkend als één van de beste Deense MKB-bedrijven op het gebied van rapportage over MVO. Een goed MVO-verslag moet gebaseerd zijn op een strategische benadering van duurzaamheid, zegt CEO Peer Leth. Hij wijst erop dat het rapport zowel successen als uitdagingen beschrijft.
11.06.2021

Nieuwe EPD's van Troldtekt

Consultants en ontwikkelaars kunnen nu nieuwe milieuproductverklaringen (EPD's) downloaden voor de verschillende cementgebonden houtwolproducten van Troldtekt. Lees hier meer en download!

Lezer van het laatste persbericht

28.04.2023

Verduidelijking met betrekking tot Troldtekt-producten op basis van FUTURECEM™

Troldtekt-producten op basis van FUTURECEM zijn niet CO2-negatief als je kijkt naar alle fasen in een EPD, dus gedurende de hele levenscyclus van het product.
Troldtekt A/S, luchtfoto, copyright© Troldtekt A/S
18.11.2021

Troldtekt A/S is searching the market for a new owner / partner

18de nov. 2021 Troldtekt A/S is searching the market for a new owner / partner There is a great demand for documented sustainable acoustic solutions in building projects. That is the experience at Troldtekt A/S, and the owner family behind the company now wants to find a new partner/owner, who can help realize Troldtekt’s growth potential both nationally and internationally. The process of finding a new partner/owner is underway.
Zwembad in Gensingen, Duitsland, ©Engineer Dipl.-Ing. Olaf Wiechers, architect.
03.03.2021

Bekijk trends in zwemcentra van de toekomst

Zwemmen en watersport zijn populaire activiteiten bij alle leeftijden en op alle vaardigheidsniveaus - en veel oude centra worden gerenoveerd en er worden nieuwe gebouwd. In een nieuw online thema brengt Troldtekt kennis, trends en voorbeelden samen die kunnen helpen bij het ontwerp van zwemcentra in 2021.
29.09.2020

Troldtekt wint DI Award 2020

Een panel van experts koos Troldtekt als winnaar van de prestigieuze DI Award 2020, in een sterke categorie waarin ook FLSmidth en Berendsen zaten. Troldtekt heeft de DI Award ontvangen voor het vergroten van haar concurrentievermogen door middel van een ambitieuze groene transformatie, gebaseerd op het Cradle to Cradle-concept.
Een zinvolle combinatie van functie en design. Een link tussen het stadsleven en de gebouwen. Kunst op plafonds en muren. In een nieuwe online thema benadrukt Troldtekt, met behulp van experts, het concept van architectonische schoonheid. Lees onder meer over het belang van esthetiek in toonaangevende certificatieschema's voor duurzaam bouwen. ©Helene Høyer Mikkelsen.
08.09.2020

Architectonische schoonheid

Lees meer over meetbare esthetiek met WELL en DGNB, duurzaamheid in materiaalontwerp, bekroonde akoestische oplossingen - en nog veel meer.
Hoewel duurzaam bouwen in opkomst is, weten nog steeds grote hoeveelheden van de schadelijke stoffen in bouwmaterialen erdoor te glippen in nieuwbouw en renovatie. In een nieuw online thema van Troldtekt A / S presenteren experts hun mening over de gezondheid van materialen en het binnenklimaat - en mogelijke oplossingen voor de uitdagingen. ©Kirstine Mengel.
12.08.2020

Bouwprojecten gezond en circulair maken

Hoewel duurzaam bouwen in opkomst is, weten nog steeds grote hoeveelheden van de schadelijke stoffen in bouwmaterialen erdoor te glippen in nieuwbouw en renovatie. In een nieuw online thema van Troldtekt A / S presenteren experts hun mening over de gezondheid van materialen en het binnenklimaat - en mogelijke oplossingen voor de uitdagingen.