Kantoren

Meer thuiswerkdagen en online vergaderingen zijn het nieuwe normaal geworden. De coronapandemie en de behoefte aan betere toegang tot digitale samenwerkingsvormen stellen nieuwe eisen aan de inrichting van het fysieke kantoor. Dit heeft bijvoorbeeld geleid tot een behoefte aan meer kleine vergaderruimtes en break-out zones dan in het verleden.

In deze rubriek leest u over de nieuwe trends in kantoorinrichting die door deskundigen en architecten zijn vastgesteld. Zie hoe de verschillende trends worden weerspiegeld in een aantal succesvolle hoofdkantoren. En lees hoe Troldtekt akoestische oplossingen goede akoestiek combineren met een duurzaam binnenklimaat en een onderscheidend ontwerp bij het ontwerpen van kantoren die voldoen aan de nieuwe eisen.

Akoestiek experts: Open kantoren kunnen te stil zijn

Er is niet veel lawaai nodig voordat je concentratie in een open kantoorruimte afneemt - en vaak zijn het kletsende collega's die daar schuld aan zijn. Volgens twee Zweedse akoestiekdeskundigen die wij hebben gesproken, is het creëren van lawaaivrije kantoren echter niet de oplossing.

Experts: Hoe kantoorwerk eruit ziet na COVID-19

De COVID-19 pandemie heeft de manier waarop we op kantoor werken ingrijpend veranderd. Maar welke veranderingen zijn tijdelijk en welke zullen blijven? We hebben drie deskundigen gevraagd die elk verschillende trends belichten.  

Kleine ruimtes en flexibele kantooromgevingen zien het licht

Nieuwe manieren van werken, een behoefte om het beschikbare vloeroppervlak beter te benutten en een verlangen naar duurzamere materialen.

Afscheid van het bureau? Hoe kantoorinrichting zal veranderen

Na COVID-19 moeten kantooromgevingen een nieuwe rol vinden. We hebben allemaal aan den lijve ondervonden dat je geen kantoor nodig hebt om je werk te doen, maar waar moeten ze dan wel voor gebruikt worden?

Het kantoor van de toekomst moet flexibel zijn

Het Zweedse architectenbureau Krook & Tjäder zit achter een van de nieuwe kantoorgebouwen van Göteborg, Slakthuset, dat de geschiedenis van het voormalige slachthuis omarmt en tegelijkertijd een flexibel ontwerp bevat.

Kantoorinrichting: Kies een akoestische oplossing met verschillende voordelen

Welzijn en productiviteit komen in het gedrang als een kantoor rumoerig en echo-achtig is, als de luchtkwaliteit slecht is of als de fysieke omgeving niet inspirerend is.

Kantoorontwerp: Goede akoestiek vergt een inspanning

Grote kantoren bieden veel voordelen, maar een goede akoestiek hoort daar niet bij. Bijgevolg is het moeilijk voor werknemers om zich te concentreren en heeft het een invloed op hun welzijn, maar met de juiste maatregelen kan de akoestiek aanzienlijk worden verbeterd.

Referenties met kantoren

Inspiratie